Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δέκα Αμερικανοί γερουσιαστές ζητούν να καταστεί ο Ερντογάν υπόλογος για καταστολή των θεσμών της δημοκρατίας

Δέκα Αμερικανοί γερουσιαστές ζητούν να καταστεί ο Ερντογάν υπόλογος για καταστολή των θεσμών της δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με διακομματική επιστολή τους προς τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν 10 γερουσιαστές των ΗΠΑ, ζητούν να καταστήσει υπόλογο τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν για τις συνεχιζόμενες πρακτικές καταστολής των δημοκρατικών θεσμών στην χώρα, μεταδίδει η Λένα Αργύρη στην ΕΡΤ.

Αφορμή αυτήν τη φορά είναι η σκληρή στάση της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στο φιλοκουρδικό Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα HDP.

Οι Γερουσιαστές Κρις Βαν Χόλεν και Τζέιμς Λάνκφορντ αναφέρονται στην απόφαση του Τουρκικού Συνταγματικού Δικαστηρίου τον Ιούνιο, να υιοθετήσει κατηγορητήριο κατά του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος στην Τουρκία και ζητούν από τον Πρόεδρο «να στηρίξει τις αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου και να καταστήσει σαφές στον Τούρκο Πρόεδρο, σε συντονισμό πάντα με τους Ευρωπαίους εταίρους ότι κάθε απόπειρα διάλυσης του εν λόγω κόμματος, κράτηση ή απαγόρευσης των μελών του θα έχει αρνητικές συνέπειες για την Τουρκία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr