Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λίβυος βουλευτής: Υπάρχουν εκείνοι που δεν θέλουν εκλογές τον Δεκέμβριο στη Λιβύη

Λίβυος βουλευτής: Υπάρχουν εκείνοι που δεν θέλουν εκλογές τον Δεκέμβριο στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Λιβύη, Μαρόκο,

Ο Λίβυος βουλευτής, Αμπού Μπακρ Σαΐντ, δήλωσε ότι η αποτυχία της συνάντησης του Μαρόκου μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Υπάτου Συμβουλίου της Επικρατείας (HCS) να καταλήξει σε μία φόρμουλα συναίνεσης επιβεβαιώνει ότι υπάρχουν εκείνοι που δεν επιθυμούν οι εκλογές να διεξαχθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, μεταδίδει η ιστοσελίδα Libya Review.

Ο Λίβυος βουλευτής επεσήμανε ότι αυτό μπορεί να είναι μια πρόσθετη ευκαιρία για το Κοινοβούλιο και το HCS να επιτύχουν συναίνεση και να αναζητήσουν άλλες εναλλακτικές λύσεις για τη διαμόρφωση εκλογικών νόμων, «εάν ο πραγματικός στόχος είναι να επιτευχθούν οι εκλογές τον ερχόμενο Δεκέμβριο».

Το απόγευμα της Παρασκευής, οι δύο πλευρές της Λιβύης εξέδωσαν το τελευταίο ανακοινωθέν σχετικά με τις συμβουλευτικές τους συνομιλίες που διεξήχθησαν στη Ραμπάτ (πρωτεύουσα Μαρόκου).

Τόνισαν την ανάγκη να διασφαλιστεί ο σεβασμός των εκλογικών αποτελεσμάτων με την ανάπτυξη διεθνών παρατηρητών, ώστε να διασφαλιστεί η καλή πρόοδος αυτού του σημαντικού εθνικού δικαιώματος.

Στις διήμερες συμβουλευτικές συναντήσεις συμμετείχαν πολλοί Μαροκινοί αξιωματούχοι και μέλη της Αποστολής Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL).

Η συνάντηση συνεχίζεται από την Πέμπτη στο Ραμπάτ μεταξύ των Λιβυκών εκπροσώπων στο πλαίσιο των διαλιβυκών συζητήσεων.

Συζητούν τον εκλογικό νόμο της Λιβύης, μια κρίσιμη απαίτηση ενόψει των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στη Λιβύη που έχουν προγραμματιστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.

Ο Ειδικός Απεσταλμένος και Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) στη Λιβύη, Ρίτσαρντ Νόρλαντ, ήταν επίσης παρών στη συνάντηση.

Από την άλλη πλευρά, η Αποστολή Υποστήριξης των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη (UNSMIL) επαίνεσε το Σάββατο τις δύο αντιπροσωπείες για το θετικό κλίμα της συνάντησης.

Εξέφρασε επίσης τη στήριξή τους στη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει την εκλογική διαδικασία στη Λιβύη βάσει συμφωνημένων νόμων και στα αποτελέσματα του Λιβυκού Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου (LPDF) και να εγγυηθεί τον σεβασμό των εκλογικών αποτελεσμάτων μέσω της παροχής διεθνών παρατηρητών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr