Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος είναι πιθανό να εκμεταλλευτεί την ήττα των φιλοϊρανών στις ιρακινές εκλογές

Το Ισλαμικό Κράτος είναι πιθανό να εκμεταλλευτεί την ήττα των φιλοϊρανών στις ιρακινές εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είναι πιθανό να εκμεταλλευτεί πιθανή αναταραχή στον απόηχο των διαδηλώσεων στο Ιράκ για να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε αξιωματούχος των κουρδικών ενόπλων δυνάμεων γνωστών ως Πεσμεργκά.

Μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων των κοινοβουλευτικών εκλογών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οπαδοί των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν, οι οποίες είχαν χαμηλές επιδόσεις στις εκλογές, βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για τα αποτελέσματα.

Αυτό ανάγκασε την ιρακινή υπηρεσία ασφαλείας να επιδείξει συναγερμό ασφαλείας, ειδικά στην πρωτεύουσα και γύρω από την οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη, όπου βρίσκονται τα περισσότερα από τα κορυφαία κυβερνητικά ιδρύματα και ξένες διπλωματικές αποστολές.

Ο επικεφαλής του Τμήματος Μέσων Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Υπουργείου Πεσμεργκά, Οσμάν Μοχάμεντ, πιστεύει ότι οι διαδηλώσεις μπορούν να αφήσουν τη γενική ασφάλεια του Ιράκ ευάλωτη σε πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Το Ισλαμικό Κράτος παρακολουθεί τώρα την κατάσταση όσον αφορά τις διαδηλώσεις.

»Περιμένει περισσότερη αναταραχή για να παρέμβει και να πραγματοποιήσει επιθέσεις όπου μπορεί», είπε ο Μοχάμεντ στο «Kurdistan 24».

«Υπό αυτές τις συνθήκες, πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι η απειλή του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι μικρότερη από πριν», πρόσθεσε.

Μετά τις εκλογές, οι σιιτικές πολιτοφυλακές και οι υποστηρικτές τους κατηγόρησαν περιφερειακούς και διεθνείς παράγοντες για παρέμβαση στις εκλογές και προώθηση ορισμένων φατριών ενώ «έκλεψαν» τις ψήφους τους.

Αρκετοί ηγέτες της σιιτικής πολιτοφυλακής, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκουν στο αντι-δυτικό «Μέτωπο Αντίστασης», ενθάρρυναν τους υποστηρικτές τους να πραγματοποιήσουν μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα με την ελπίδα να αναγκάσουν την Εκλογική Επιτροπή να απορρίψει τα εκλογικά αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη Βαγδάτη την Τρίτη, φωτογραφίες του απεσταλμένου του ΟΗΕ στο Ιράκ και σημαίες του Ισραήλ και των ΗΠΑ κάηκαν στους δρόμους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr