Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ιράν μετέφερε δύο Κούρδους κρατούμενους σε μυστική τοποθεσία για να τους εκτελέσει

Το Ιράν μετέφερε δύο Κούρδους κρατούμενους σε μυστική τοποθεσία για να τους εκτελέσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο Κούρδοι κρατούμενοι κινδυνεύουν να εκτελεστούν αφού μεταφέρθηκαν σε άγνωστη τοποθεσία από το κέντρο κράτησης του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) στην Ούρμια στην επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, ανέφεραν την Τρίτη οργανισμοί παρακολούθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταδίδει το κουρδικό δίκτυο Rudaw.

Ο Μοχεντίν Εμπραχίμι (φωτογραφία), ένας 40χρονος από την Οσναβιέ στην ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν συνελήφθη μετά από πυροβολισμούς και τραυματισμούς τον Νοέμβριο του 2017 από ιρανικές δυνάμεις.

Μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης των πληροφοριών του IRGC στην Ουρμία, όπου «ανακρίθηκε και βασανίστηκε», ανέφερε το Δίκτυο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κουρδιστάν (KHRN) που εδρεύει στο Παρίσι.

Ο Εμπραχίμι καταδικάστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2018 κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κόμματα της ιρανοκουρδικής αντιπολίτευσης και στη συνέχεια ξανά τον Ιανουάριο του 2020 για τις ίδιες κατηγορίες.

Ο άλλος κρατούμενος, ο Μοχεντίν Ταζαουάρντ, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2018 από τις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών και καταδικάστηκε σε θάνατο με την κατηγορία ότι είναι «μέλος σε ομάδες Σαλαφί», δηλαδή σαλαφιστής-τζιχαντιστής.

Μεταφέρθηκε επίσης στο κέντρο κράτησης της Ούρμιας μετά από ανάκριση.

Οι Κούρδοι παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφεραν ότι και οι δύο μεταφέρθηκαν σε «άγνωστη τοποθεσία» την Τρίτη χωρίς εξήγηση, σημειώνοντας ότι κινδυνεύουν να εκτελεστούν.

Το Ιράν υποβάλλει πολλούς από τους κρατούμενους του σε εξαναγκαστικές εξαφανίσεις, κρατώντας τους σε άγνωστες τοποθεσίες και αποκρύπτοντας ποια είναι η μοίρα τους και πού βρίσκονται από τις οικογένειές τους, αναφέρει έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας του 2021.

Το Ιράν είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους φορείς επιβολής της θανατικής ποινής στον κόσμο, με τον αριθμό των θανατικών ποινών του να χαρακτηρίζονται «ανησυχητικές» από τον Ειδικό Εισηγητή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Ιράν, Τζαβάιντ Ρεχμάν, σε δήλωσή του τον Μάρτιο.

Περισσότερα από 230 άνθρωποι εκτελέστηκαν το 2020 στο Ιράν, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Πρακτορείο Ειδήσεων των Ακτιβιστών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (HRANA).

Η έκθεση πρόσθεσε ότι περισσότερο από το 72% των εκτελέσεων έγιναν μυστικά και δεν αναφέρθηκαν από την κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr