Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ βομβάρδισε με πυραύλους φορτία όπλων της Χεζμπολάχ κοντά στη Δαμασκό

Το Ισραήλ βομβάρδισε με πυραύλους φορτία όπλων της Χεζμπολάχ κοντά στη Δαμασκό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) επιβεβαίωσαν ότι πέντε παραστρατιωτικοί της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν σκοτώθηκαν το Σάββατο στις επιθέσεις με πυραύλους εδάφους-εδάφους από το Ισραήλ, οι οποίοι είχαν στόχο ένα φορτίο όπλων και πυρομαχικών που ανήκαν στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και στις πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Ωστόσο, η εθνικότητα των θυμάτων παραμένει άγνωστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φορτίο στοχοποιήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς στην περιοχή Αλ Ντεμάς και Κουντσία στα βορειοδυτικά της Δαμασκού, ενώ κατευθυνόταν προς τον Λίβανο.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω καθώς η επίθεση άφησε αρκετούς πολιτοφύλακες τραυματίες, ορισμένους σοβαρά.

Πριν από λίγες ώρες, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι άκουσαν δυνατές εκρήξεις στην πρωτεύουσα, Δαμασκό, το απόγευμα του Σαββάτου, που προκλήθηκαν από μια νέα ισραηλινή επίθεση στην περιοχή Κουντσία, στο Αλ Ντεμάς και στον δρόμο Αλ Μπάτζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή φιλοξενεί αποθήκες όπλων και πυρομαχικών που ανήκουν στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ και πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, καθώς και στρατιωτικά αρχηγεία των καθεστωτικών δυνάμεων και της 4ης Μεραρχίας.

Στις 25 Οκτωβρίου, ακτιβιστές του SOHR ανέφεραν ότι ένα ισραηλινό αεροσκάφος στόχευσε, με δύο πυραύλους, δύο στρατιωτικά κέντρα των δυνάμεων του καθεστώτος και των πληρεξουσίων τους στα περίχωρα της πόλης Αλ Μπαάθ και του χωριού Αλ Κορούμ στην επαρχία Κουνέιτρα, γεγονός που προκάλεσε υλικές ζημιές.

Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων που προκλήθηκαν από αυτή την επίθεση.

Στη συριακή πρωτεύουσα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι δύο Σύροι στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν εκτοξεύθηκε «ομοβροντία πυραύλων εδάφους-εδάφους», κατηγορώντας για την επίθεση το Ισραήλ, γείτονα της εμπόλεμης Συρίας.

Ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν αλλεπάλληλες εκρήξεις το Σάββατο το μεσημέρι.

Είναι σπάνια τα πλήγματα του Ισραήλ εναντίον θέσεων στη Συρία υπό το φως της ημέρας και με πυραύλους εδάφους-εδάφους.

Αφότου ξέσπασε το 2011 ο πόλεμος στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες επιδρομές, σχεδόν όλες αεροπορικές, εναντίον θέσεων των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ομάδων, ιδίως της σιιτικής ένοπλης παράταξης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός σπανίως αναγνωρίζει δημόσια πως διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία· επιβεβαίωσε πάντως φέτος ότι έπληξε τουλάχιστον 50 στόχους στην εμπόλεμη χώρα την περασμένη χρονιά.

Το Ισραήλ διαμηνύει συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα στη συριακή επικράτεια.

Τη 14η Οκτωβρίου, ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Συρία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννιά στρατιωτικοί και παραστρατιωτικοί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι πέθανε Ισραηλινός όμηρος λόγω έλλειψης φαρμάκων και τροφής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr