Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο πρόεδρος Σίσι στη διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι

Ο πρόεδρος Σίσι στη διάσκεψη για τη Λιβύη στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι θα ταξιδέψει στο Παρίσι για να συμμετάσχει την Παρασκευή, στη διάσκεψη για τη Λιβύη, καθώς και για συνομιλίες με τον Γάλλο προέδρο Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αιγυπτιακή προεδρία.

Η διάσκεψη οργανώνεται από τα Ηνωμένα Έθνη, τη Γερμανία και την Ιταλία και πραγματοποιείται πριν από τις εκλογές στη Λιβύη, που σχεδιάζονται για τις 24 Δεκεμβρίου.

Η Αίγυπτος, η οποία βλέπει οικονομικές ευκαιρίες στη Λιβύη και έχει αποκαταστήσει μια παρουσία της στην πρωτεύουσα Τρίπολη, έχει ζητήσει να πραγματοποιηθούν οι εκλογές παρά τις διενέξεις μεταξύ λιβυκών παρατάξεων γι’ αυτές.

Η Αίγυπτος υποστήριξε τις δυνάμεις υπό τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ που έχουν την έδρα τους στην ανατολική Λιβύη (Κυρηναϊκή), αφού μια προηγούμενη εκλογική διαδικασία το 2014 είχε κλιμακωθεί σε σύγκρουση και διαίρεσε ουσιαστικά τη χώρα σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα, το ανατολικό και το δυτικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο πρόεδρος της Λιβυκής Βουλής στην Αθήνα – Τι συζητήθηκε με Γεραπετρίτη

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Συνάντηση Ζελένσκι-Μακρόν: Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει, αλλά οι συνθήκες δεν είναι ώριμες για ειρήνη

Η Αίγυπτος εκπαιδεύει εκατοντάδες Παλαιστίνιους για τη μελλοντική αστυνομική δύναμη της Γάζας

Ινστιτούτο Παστέρ: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία χειρότερη από τον κορωνοϊό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr