Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάμαλα Χάρις: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ για μία ώρα και 25 λεπτά

Κάμαλα Χάρις: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ για μία ώρα και 25 λεπτά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε εκ νέου τα προεδρικά του καθήκοντα στις 18.35′ ώρα Ελλάδας, τα οποία είχε μεταβιβάσει για σύντομο χρονικό διάστημα στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για όση ώρα παρέμενε υπό αναισθησία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος υποβλήθηκε σε κολονοσκόπηση «ρουτίνας» συνομίλησε με την Κάμαλα Χάρις και τον επιτελάρχη του Λευκού Οίκου «γύρω στις 11.35» την Παρασκευή το πρωί.

«Ο πρόεδρος ήταν σε καλή διάθεση και ανάλαβε εκ νέου τα καθήκοντά», έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη.

Η ίδια διευκρίνισε ότι ο Τζο Μπάιντεν παραμένει προς το παρόν στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσιγκτον, για τη συνέχιση του γενικού τσεκ-απ «ρουτίνας» στο οποίο υποβάλλεται.

Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ

Η Κάμαλα Χάρις έγραψε ιστορία αφού έγινε η πρώτη γυναίκα στις Ηνωμένες πολιτείες που πήρε τους κωδικούς για τα πυρηνικά και έγινε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων.

Όλο αυτό κράτησε για μία ώρα και 25 λεπτά ακριβώς, καθώς ο πρόεδρος Μπάιντεν έπρεπε την Παρασκευή να κάνει μια εξέταση ρουτίνας με γενική αναισθησία (kολονοσκόπηση), και όπως ορίζει το Σύνταγμα παρέδωσε τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο.

«Όπως συνέβη όταν ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους υποβλήθηκε στην ίδια ιατρική διαδικασία το 2002 και το 2007, και με βάση το Σύνταγμα, ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει την εξουσία στην Αντιπρόεδρο για σύντομο χρονικό διάστημα που θα είναι σε αναισθησία», τόνισε η Ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη.

«Η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα εργάζεται από το γραφείο της στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, στη διάρκεια της εξέτασης», πρόσθεσε.

Ο Τζο Μπάιντεν το Σάββατο 20/11 έχει γενέθλια και γίνεται 79 ετών, ενώ την εποχή που ορκίστηκε ήταν ο γηραιότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, την εποχή που ορκίστηκε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Την έβγαλε για φαγητό, τη σκότωσε, τη διαμέλισε με πριόνι και την έκαψε

45χρονη δασκάλα «πιάστηκε» με 17χρονο μαθητή γυμνοί – Ο έφηβος το έβαλε στα πόδια με το βρακί

Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr