Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχέδιο πραξικοπήματος με συμμετοχή Ρώσων αποκάλυψε ο Ζελένσκι – Τι απαντά η Ρωσία

Σχέδιο πραξικοπήματος με συμμετοχή Ρώσων αποκάλυψε ο Ζελένσκι – Τι απαντά η Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σχέδιο για απόπειρα πραξικοπήματος με τη συμμετοχή Ρώσων, που θα λάμβανε χώρα την επόμενη εβδομάδα, αποκάλυψε η Ουκρανία.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, γνωστοποίησε τη συνωμοσία χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες και χωρίς να κατηγορήσει το ρωσικό κράτος για ανάμειξη.

«Έλαβα πληροφορίες ότι θα γίνει πραξικόπημα στη χώρα μας στις 1-2 Δεκεμβρίου», είπε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας ότι οι αρχές είχαν ηχογραφήσεις ως αποδεικτικά στοιχεία για το σχέδιο πραξικοπήματος.

Ο Ζελένσκι έκανε επίσης κτενή αναφορά στην απειλή ρωσικής στρατιωτικής κλιμάκωσης, διαβεβαιώνοντας ότι η Ουκρανία θα είναι έτοιμη για αυτό.

Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, αρνήθηκε αμέσως οποιονδήποτε ρόλο σε οποιοδήποτε σχέδιο πραξικοπήματος, λέγοντας ότι δεν σχεδίαζε να συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες.

Να σημειωθεί ότι η Μόσχα και το Κίεβο έχουν ανταλλάξει κατηγορίες για την αύξηση της έντασης τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή κοντά στα μεταξύ τους σύνορα, δημιουργώντας φόβους ότι μια μακροχρόνια σύγκρουση μεταξύ της Ουκρανίας και των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία θα μπορούσε να ξεσπάσει σε νέο ανοιχτό πόλεμο.

Το τελευταίο διάστημα η Ρωσία έχει συγκεντρώσει δυνάμεις κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία.

Το Κίεβο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ έχουν εκφράσει ανησυχίες τις τελευταίες ημέρες για μια πιθανή ρωσική επίθεση, ένα ισχυρισμό που το Κρεμλίνο απέρριψε ως ψευδή και ανησυχητικό.

«Έχουμε τον πλήρη έλεγχο των συνόρων μας και είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε κλιμάκωση», είπε ο Ζελένσκι, συμπληρώνοντας ότι ο προσωπάρχης του, Αντρίι Γιέρμακ, θα έρθει σύντομα σε επαφή με εκπροσώπους της Ρωσίας σχετικά με την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών.

Η απάντηση της Ρωσίας

Η Ρωσία ποτέ δεν εκπονούσε σχέδια για να συμμετάσχει σε «πραξικόπημα στην Ουκρανία», την προετοιμασία του οποίου ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμιτρι Πεσκόφ.

«Η Ρωσία δεν είχε κανένα σχέδιο να συμμετάσχει. Ποτέ δεν ασχολείται γενικά με τέτοιες υποθέσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου, σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα συμμετέχει σε σχέδιο πραξικοπήματος που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ μπορεί να ζημιώσει τη Ρωσία στην Ουκρανία

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη βοήθειας από τους συμμάχους της ακριβώς όπως το Ισραήλ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr