ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,


















































Θεώνη: «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ίδιος, δεν είναι και άλλος άνθρωπος»
Η Αλβανία αποτελεί τη νεότερη απειλή ναρκοκράτους παγκοσμίως
Ο νέος νόμος του Πούτιν: Η Ρωσία εκχωρεί στον εαυτό της το δικαίωμα εισβολής σε οποιαδήποτε χώρα
Επιστρέφει το Ισραήλ σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Γάζα;
Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός θέλει «εκκλησιαστικά» την Αφρική και την Ουκρανία - Πώς το «ξανθό γένος» προσπαθεί να καταστρέψει το Πατριαρχείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πραγματοποίησαν επίθεση το βράδυ της Παρασκευής κατά του ιρακινού στρατού στην περιοχή Χανακίν, επιβεβαίωσε αξιωματούχος.
Ο Γουάσφι Ταμίμι, επικεφαλής της τοπικής διοίκησης στην υποπεριφέρεια Κάρα Τάπα, είπε στο BasNews ότι ελεύθεροι σκοπευτές του Ισλαμικού Κράτους στόχευσαν ένα φυλάκιο ασφαλείας του ιρακινού στρατού στο χωριό Κασχόλ που βρίσκεται μεταξύ Κάρα Τάπα και Τζαλάουλα.
Δεν έγιναν αμέσως γνωστά πιθανά θύματα, πρόσθεσε.
Ο Αουάτ Μπαμόγι, στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν (KDP) στην περιοχή, επιβεβαίωσε την επίθεση και επεσήμανε ότι οι δυνάμεις του ιρακινού στρατού είχαν προηγουμένως παρακολουθήσει τις κινήσεις των τζιχαντιστών στις γύρω περιοχές.
Αυτό έρχεται λιγότερο από 24 ώρες αφότου σχεδόν 15 Κούρδοι στρατιώτες Πεσμεργκά και άμαχοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν σε μια θανατηφόρα επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Μαχμούρ, νοτιοδυτικά της Ερμπίλ, της πρωτεύουσας της περιοχής του Κουρδιστάν.
Το Ισλαμικό Κράτος το βράδυ της Πέμπτης επιτέθηκε στο χωριό Χιντίρ Τζίφα στο Μαχμούρ, νοτιοδυτικά της Ερμπίλ, όπου σκότωσε τρεις πολίτες που ήταν γιοι του αρχηγού του χωριού.
Οι δυνάμεις Πεσμεργκά, μετά την επίθεση, ξεκίνησαν επιχείρηση για να κυνηγήσουν τους τζιχαντιστές προτού ένα από τα οχήματά τους πέσει σε ενέδρα από τους τζιχαντιστές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά στρατιώτες Πεσμεργκά.























































