ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομισιόν: Συμφωνία με Moderna για να παραδοθούν ταχύτερα εμβόλια

Κομισιόν: Συμφωνία με Moderna για να παραδοθούν ταχύτερα εμβόλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συμφωνία με τη Moderna για την επιτάχυνση των παραδόσεων του εμβολίου mRNA κατά του κορωνοϊού στα κράτη μέλη και ιδιαίτερα σε αυτά που έχουν βραχυπρόθεσμη ανάγκη, όπως η Γερμανία, ήρθε η Κομισιόν.

Η Moderna συμφώνησε να προβλέψει την παράδοση 10 εκατομμυρίων δόσεων μέσα στον Δεκέμβριο για τη Γερμανία.

Αυτές οι δόσεις ισοδυναμούν με τον εμβολιασμό 20 εκατομμύρια πολιτών που λαμβάνουν αναμνηστική δόση – καθώς μόνο μισή δόση χρησιμοποιείται στην εν λόγω περίπτωση.

Επίσης, το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Moderna θα παραδώσει 25 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του 2022, δηλαδή 50 εκατομμύρια ενισχυτικές δόσεις.

Αντίστοιχη επιτάχυνση των παραδόσεων αναμένεται και για επιπλέον κράτη-μέλη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εξασφαλίσει αρκετές δόσεις εμβολίων για να εμβολιάσει και να χορηγήσει αναμνηστικές δόσεις σε όλους τους Ευρωπαίους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

Μέχρι σήμερα πάνω από 1 δισεκατομμύριο δόσεις έχουν παραδοθεί στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Αντιμέτωπη με την ταχεία αύξηση των λοιμώξεων λόγω της παραλλαγής «Όμικρον» και την ανάγκη να κλιμακωθεί ο εμβολιασμός, συμπεριλαμβανομένων των ενισχυτικών δόσεων, η Επιτροπή συνεργάζεται με τους παρασκευαστές εμβολίων για να επιταχύνει περαιτέρω την παράδοση δόσεων εμβολίων στα κράτη μέλη που χρειάζονται πρόσθετες δόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τι συμβαίνει στα μάτια σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Pfizer για τον Covid-19;

Ο Φρέντης Μπελέρης ρωτά την Κομισιόν αν προτίθεται να δημιουργήσει Ευρωπαϊκό Ταμείο για την αποζημίωση των πυρόπληκτων πολιτών

Τι απάντησε η Κάγια Κάλας στον Γιάννη Μανιάτη για τις νεοοθωμανικές μπούρδες περί «Γαλάζιας Πατρίδας»

Μετά τη Θέουτα επιστολή της Ούρσουλα στον Σάντσεθ: «Αυξημένη εποπτεία και, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο, η χρησιμοποίηση φυσικών φρακτών»

Ο Φαραντούρης ζητά ευρωπαϊκή παρέμβαση για τις νέες βιαιοπραγίες κατά Ελληνορθόδοξων στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr