Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πούτιν: Η Ρωσία θα απαντήσει «επαρκώς» σε οποιαδήποτε δυτική επιθετικότητα

Πούτιν: Η Ρωσία θα απαντήσει «επαρκώς» σε οποιαδήποτε δυτική επιθετικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε την Τρίτη τη Δύση για την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ευρώπη, λέγοντας ότι εκτίμησε λανθασμένα την έκβαση του Ψυχρού Πολέμου.

Μιλώντας σε ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους, ο Πούτιν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Ρωσία θα απαντήσει «επαρκώς» σε οποιαδήποτε δυτική επιθετικότητα και θα αναπτύξει περαιτέρω τον στρατό της.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία, απαιτώντας από το ΝΑΤΟ να αρνηθεί να δεχθεί την πρώην σοβιετική δημοκρατία ως μέλος της και να εγγυηθεί ότι δεν θα αναπτυχθούν στη γειτονική της χώρα οπλισμοί ή στρατεύματα.

Μιλώντας στην ίδια συνάντηση, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει περίπου 8.000 στρατιώτες κοντά στα ρωσικά σύνορα και, μαζί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, πραγματοποιούν συχνά πτήσεις βομβαρδιστικών αεροσκαφών κοντά στη Ρωσία.

Οι προσπάθειες του ΝΑΤΟ να εμπλέξει τον ουκρανικό στρατό στις δραστηριότητες της Συμμαχίας αποτελούν απειλή για την ασφάλεια, δήλωσε ο Σοιγκού.

Νωρίτερα την Τρίτη, ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης δήλωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας που επιδιώκει η Ρωσία και υπάρχει πιθανότητα οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr