Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάντσεθ: Η Ισπανία αντιστάθηκε – Δεν θα χάσουμε τα Χριστούγεννα λόγω Όμικρον

Σάντσεθ: Η Ισπανία αντιστάθηκε – Δεν θα χάσουμε τα Χριστούγεννα λόγω Όμικρον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι οικογένειες της Ισπανίας θα μπορέσουν να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ πριν από μια συνάντηση με ηγέτες περιφερειών προκειμένου να συζητηθούν τρόποι για να συγκρατηθεί το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορωνοϊού.

Κατά 80% εμβολιασμένοι

Με σχεδόν το 80% του πληθυσμού της να έχει εμβολιαστεί και το πρόγραμμα ενισχυτικής δόσης να ανεβάζει ταχύτητα, η Ισπανία έχει σε μεγάλο βαθμό γλιτώσει από το σφοδρό κύμα μολύνσεων που έχει οδηγήσει αρκετές χώρες της βόρειας Ευρώπης να αυστηροποιήσουν τους περιορισμούς το φθινόπωρο.

Αλλά η άφιξη της Όμικρον εκτόξευσε τα νούμερα, καθώς χθες καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ σχεδόν 50.000 νέων μολύνσεων, αν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τα περιστατικά σε μονάδες εντατικής θεραπείας παραμένουν σχετικά χαμηλά συγκριτικά με προηγούμενα κύματα COVID-19.

«Μην ανησυχείτε, οι οικογένειες θα μπορέσουν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ στο Κοινοβούλιο.

«Η Ισπανία αντιστάθηκε, δεν εγκατέλειψε και συνεχίζει μπροστά».

Η Όμικρον αντιστοιχεί περίπου στο 47% του συνόλου των μολύνσεων στην Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες, από μόλις 3% μία εβδομάδα νωρίτερα.

Έκλεισαν στην Καταλονία

Στην Καταλονία, όπου η κάλυψη κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι διπλάσια του εθνικού μέσου όρου στο 30%, η αριστερή κυβέρνηση έδωσε εντολή να κλείσουν τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης, όρισε όρια για τις συναθροίσεις και ζήτησε την έγκριση δικαστηρίου για να επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας – το σκληρότερο διαθέσιμο μέτρο χωρίς να έχει κηρυχθεί εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αντίθετα, η επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης στη Μαδρίτη Ισαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο δεσμεύθηκε να διατηρήσει ανοικτό τον κλάδο εστίασης ό,τι κι αν συμβεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σάντσεθ: Η Ισπανία θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος έως τον Ιούλιο

DW: Σε ποιον ανήκει ο αμύθητος θησαυρός του Σαν Χοσέ;

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr