Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΠΟΥ: Ηπιότερα τα συμπτώματα της Όμικρον, αλλά απειλή για τους ανεμβολίαστους

ΠΟΥ: Ηπιότερα τα συμπτώματα της Όμικρον, αλλά απειλή για τους ανεμβολίαστους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περισσότερα στοιχεία προκύπτουν ότι η παραλλαγή Όμικρον πλήττει την άνω αναπνευστική οδό, προκαλώντας ηπιότερα συμπτώματα απ’ ό,τι προηγούμενες παραλλαγές, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Βλέπουμε πως όλο και περισσότερες μελέτες επισημαίνουν ότι η Όμικρον μολύνει το άνω τμήμα του σώματος.

»Αντίθετα με τις άλλες παραλλαγές, που μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή πνευμονία», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη ο Διευθυντής Εκτάκτων Καταστάσεων του ΠΟΥ Αμπντί Μαχαμούντ, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «καλά νέα».

Ωστόσο πρόσθεσε πως η υψηλή μεταδοτικότητα της Όμικρον σημαίνει ότι θα γίνει κυρίαρχη μέσα σε διάστημα εβδομάδων σε πολλά μέρη, δημιουργώντας μια απειλή σε χώρες στις οποίες υψηλό ποσοστό του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστο.

Οι παρατηρήσεις του περί μειωμένων κινδύνων σοβαρής νόσησης συμπίπτουν με άλλα δεδομένα, περιλαμβανομένης μιας μελέτης από τη Νότια Αφρική, η οποία ήταν μία από τις πρώτες χώρες στις οποίες ταυτοποιήθηκε η Όμικρον.

Ωστόσο ο Μαχαμούντ εξέφρασε επίσης μια επιφύλαξη, χαρακτηρίζοντας τη Νότια Αφρική «ξεχωριστή περίπτωση», καθώς μεταξύ άλλων έχει νεαρό πληθυσμό.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ανάγκη για ένα εμβόλιο ειδικά για την Όμικρον, ο Μαχαμούντ δήλωσε πως είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς κάτι τέτοιο, όμως υπογράμμισε ότι η σχετική απόφαση απαιτεί παγκόσμιο συντονισμό και δεν θα πρέπει να αφεθεί ο εμπορικός τομέας να αποφασίσει μόνος του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ινστιτούτο Παστέρ: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία χειρότερη από τον κορωνοϊό

Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Διαθέσιμο για πρώτη φορά το ρινικό εμβόλιο για παιδιά

Σοκαριστική έξαρση του κορωνοϊού στο Ισραήλ: Η κοινή γνώμη αδιαφορεί για τα νέα, επικίνδυνα παραλλαγμένα στελέχη

Ο «νέος» κορωνοϊός προκαλεί πονόλαιμο που δεν αντέχεται

Politico: Πρόταση μομφής κατά της φον ντερ Λάιεν για την υπόθεση της Pfizer

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr