Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής στη φυλακή για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία

Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής στη φυλακή για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατασκοπεία, Πράκτορες, Τουρκία,

Ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών αντιμετωπίζει ο Τούρκος στρατιωτικός αναλυτής Μετίν Γκιουρτσάν, που κατηγορήθηκε από δικαστήριο στην Άγκυρα για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία.

Πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού και ιδρυτικό μέλος του νέου κόμματος Deva, ο 45χρονος Γκιουρτσάν κατηγορήθηκε απο τον Γενικό Εισαγγελέα της Άγκυρας, ότι είχε παράσχει εκθέσεις σε διπλωματικές αποστολές διαφόρων χωρών, που περιείχαν μυστικές πληροφορίες για τις τουρκικές στρατηγικές στη Λιβύη, τη Συρία, το Αζερμπαϊτζάν, τους S-400 και την Ανατολική Μεσόγειο.

Μεταξύ των χωρών που κατηγορείται ότι έδωσε πληροφορίες ο Γκιουρτσάν είναι η Ιταλία και η Ισπανία.

Ο Τούρκος αναλυτής είναι υπό κράτηση σε φυλακή της Άγκυρας από τις 26 Νοεμβρίου, παρά το γεγονός ότι αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, ο Γκιουρτσάν ρωτήθηκε για τις συναντήσεις που είχε με Ισπανούς διπλωμάτες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021 σε ξενοδοχείο στην Άγκυρα.

Τις ίδιες μέρες φέρεται να συνάντησε έναν υπάλληλο της ιταλικής πρεσβείας σε ένα στεγασμένο πάρκινγκ στην τουρκική πρωτεύουσα, σε ένα αυτοκίνητο με διπλωματική πινακίδα.

Υπήρξαν τρεις συναντήσεις όλες μέσα σε λίγες εβδομάδες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με τον Γκιουρτσάν, σε ένα πάρκινγκ λόγω των περιορισμών κατά του Covid.

Ο αναλυτής δεν αρνήθηκε ότι πληρωνόταν για τη σύνταξη στρατηγικών και στρατιωτικών αναλύσεων, αλλά απέρριψε κατηγορηματικά την κατηγορία της κοινοποίησης εμπιστευτικών ή μυστικών πληροφοριών.

Ο Γκιουρτσάν εγκατέλειψε τον στρατό το 2015 και θεωρείται αξιόλογος στρατιωτικός αναλυτής.

Συνεργάζεται με περιοδικά και site όπως Al Monitor, Turkish Studies, Small Wars Journal, Dynamics of Asymmetric Conflict, Perceptions.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr