ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Τουρκία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,


















































Ρωμιοί της Αντιόχειας: Η Ελληνική Γλώσσα μας ενώνει - Ένας δεσμός που συνδέει την Ακρόπολη με τους κέδρους του Λιβάνου
«Ανακαινίζω-Αναβαθμίζω» και για ανοιχτά σπίτια: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση έως 90%
Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη - Ασφαλής ο Ερντογάν από... υγειονομική βόμβα
Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη: Να ελεγχθούν συγκεκριμένες ευθύνες της κυβέρνησης για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ
ΠΑΣΟΚ: Αυτοί απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή Συμπαράταξης και Διεύρυνσης - Όλα τα ονόματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε την Παρασκευή ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούτ Αχμεντινετζάν, με δική του πρωτοβουλία.
Ο επί οκταετία πρώην πρόεδρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις παλαιότερες επισκέψεις του σε ισλαμικές χώρες, στο πλαίσιο του διεξαγόμενου διαθρησκειακού διαλόγου, ενώ ιδιαιτέρως μίλησε για τις θετικές εντυπώσεις του από την περίπου προ εικοσαετίας επίσημη επίσκεψή του στο Ιράν, κατόπιν πρόσκλησης του τότε υπουργού Πολιτισμού της χώρας.
Από την πλευρά του, ο Μαχμούτ Αχμεντινετζάν επικέντρωσε την ομιλία του στη σημασία του διαλόγου των θρησκειών και των πολιτισμών και τις αγαθές επιπτώσεις του στην αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων και των λαών.
Στο τέλος της συνάντησης, ο πρώην Πρόεδρος του Ιράν επισκέφθηκε τον Πατριαρχικό Ναό όπου ξεναγήθηκε από τον Μ. Σύγκελο Ιάκωβο.
























































