ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φιλί ζωής στον Ερντογάν από τις ΗΠΑ – «Πάγωσαν» το σκάνδαλο της Halkbank

Φιλί ζωής στον Ερντογάν από τις ΗΠΑ – «Πάγωσαν» το σκάνδαλο της Halkbank
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνες τώρα το αφήγημα που «πουλά» η κυβέρνηση στους Έλληνες πολίτες λέει ότι η Τουρκία είναι «απομονωμένη», η οικονομία της υπό κατάρρευση και ο Ερντογάν στην πόρτα εξόδου.

Όλα αυτά την ώρα που η Ελλάδα «χτίζει» συμμαχίες ανανεώνοντας μεταξύ άλλων και την αμυντική της συμφωνία με τις ΗΠΑ…

Υπάρχει όμως και η πραγματικότητα η οποία δυστυχώς είναι διαφορετική.

Οι ΗΠΑ μετά από τη βύθιση του EastMed και τα «μισόλογα» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη προώθηση αγωγού Ισραήλ-Κύπρου-Τουρκίας, στέλνουν στον κ. Ερντογάν ένα μεγάλο δώρο: «πάγωσαν» τη δικαστική διαδικασία για την υπόθεση της Halkbank!

Αυτό ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ερντογάν και το «πάγωμα» της διαδικασίας σίγουρα αποτελεί θετικό μήνυμα της Ουάσιγκτον προς τον Ερντογάν.

Όλα αυτά δεν μπορούν να αφήνουν αδιάφορη την Αθήνα η κυβέρνηση της οποίας προφανώς έχει καταλάβει ότι το 2022 θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τα ελληνοτουρκικά.

Η Άγκυρα έχει ανεβάσει πολύ το θερμόμετρο στα ελληνοτουρκικά κι όχι μόνο στα λόγια.

Και στο… πεδίο όπως είναι της μόδας να λένε οι πολιτικοί, οι τουρκικές προκλήσεις έχουν δραματικά ενταθεί και τα όσα συμβαίνουν με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Άγκυρας σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές του Αιγαίου είναι πολύ σοβαρά.

Όλα αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά με σοβαρότητα κι όχι με σχέδια περί… εκλογών που φαίνεται ότι πρωτίστως απασχολούν το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Η όποια πολιτική «αναταραχή» δεν θα περάσει ανεκμετάλλευτη από την Άγκυρα και αυτό μας το έχει διδάξει καλά η σχετικά πρόσφατη ιστορία.

Πηγή: Militaire

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Να βάλουμε το Εμείς πάνω από το Εγώ – Οι Τράπεζες δεν θα ζουν εις υγείαν των κορόιδων»

Εκτεταμένες καταστροφές στην αμερικανική ναυτική βάση του Μπαχρέιν από ιρανικά πλήγματα – Στα 400 εκατ. δολάρια

Φλέγεται ξανά ο Κόλπος: Ανταλλαγή στρατιωτικών πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν στα Στενά του Ορμούζ

Επιστολή Φαραντούρη στο Κογκρέσο για τον τουρκικό επανεξοπλισμό: «Μην ανατρέψετε την ισορροπία στην Αν. Μεσόγειο»

Η AHEPA αντιτίθεται στην πώληση κινητήρων τζετ ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, επιστολή προς τον Πρόεδρο Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr