Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Aυστραλία: Ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών από την αρχή της πανδημίας

Aυστραλία: Ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών από την αρχή της πανδημίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Τρίτη ανακοινώθηκε στην Αυστραλία ο μεγαλύτερος αριθμός νεκρών λόγω της covid-19 μέσα σε ένα 24ωρο από την αρχή της πανδημίας, ενώ και οι νοσηλείες έχουν φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ λόγω του ιδιαίτερα μεταδοτικού, παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού, αν και τα ημερήσια κρούσματα παρουσιάζουν μικρή πτώση.

Η Αυστραλία είναι αντιμέτωπη με το χειρότερο κύμα της επιδημίας covid-19, το οποίο τροφοδοτείται από την Όμικρον και πλέον στα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται περισσότεροι ασθενείς με covid-19 από οποιαδήποτε άλλη φάση της πανδημίας.

Συνολικά το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 77 θάνατοι, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 57 που είχε καταγραφεί την Πέμπτη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

«Σήμερα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα για την πολιτεία μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Ντόμινικ Πέροτετ στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου, αφού στην πολιτεία καταγράφηκαν 36 θάνατοι από covid-19, ο υψηλότερος αριθμός μέχρι στιγμής.

Μόνο τέσσερις από όσους υπέκυψαν στην covid-19 είχαν λάβει ενισχυτική δόση εμβολίου, γεγονός που ώθησε τις αρχές να καλέσουν τους πολίτες να μην καθυστερούν την τρίτη, ενισχυτική δόση. Τριάντα τρεις είχαν λάβει δύο δόσεις εμβολίου.

«Πρέπει να βιαστούμε με τις ενισχυτικές δόσεις», τόνισε η υπεύθυνη Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Κέρι Τσάντ.

«Για το Όμικρον γνωρίζουμε ότι η προστασία είναι μικρότερη και χρειαζόμαστε την αναμνηστική δόση για να αποκτήσουμε υψηλότερο επίπεδο προστασίας».

Εν μέσω αύξησης του αριθμού των νοσηλειών η πολιτεία Βικτώρια κήρυξε σήμερα τα νοσοκομεία σε «καφέ συναγερμό», γεγονός που τους δίνει την ευχέρεια να αναβάλλουν μη επείγουσες επεμβάσεις και να ακυρώνουν τις άδειες του προσωπικού.

Αν και οι Αρχές συνήθως δεν διευκρινίζουν από ποιο στέλεχος του κορωνοϊού είχαν προσβληθεί όσοι πέθαναν από covid-19, αξιωματούχοι έχουν επισημάνει ότι οι περισσότεροι ασθενείς που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν μολυνθεί από το Όμικρον, με τους νέους, ανεμβολίαστους να αποτελούν μεγάλο μέρος αυτών.

Οι αρχές της πολιτείας Κουίνσλαντ επεσήμαναν ότι κανείς από τους 16 ασθενείς που υπέκυψαν χθες στην covid-19 δεν είχε λάβει ενισχυτική δόση.

Από τους 45 ανθρώπους που έχουν πεθάνει στην πολιτεία λόγω της covid-19 από τις 13 Δεκεμβρίου, μόνο ένας είχε κάνει αναμνηστική δόση εμβολίου.

Εξάλλου σήμερα ανακοινώθηκαν περίπου 73.000 νέα κρούσματα covid-19, μείωση σε σχέση με το ρεκόρ των 150.000 την Πέμπτη.

Συνολικά στην Αυστραλία έχουν εντοπιστεί από την αρχή της πανδημίας 1,6 εκατομμύρια κρούσματα, εκ των οποίων περίπου το 1,3 εκατομμύριο τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Συνολικά 2.776 άνθρωποι έχουν υποκύψει σε επιπλοκές της νόσου.

Εξάλλου το Όμικρον έχει πλήξει και τη δημοτικότητα του Αυστραλού πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, βάσει της οποίας οι Εργατικοί βρίσκονται πρώτοι στην πρόθεση ψήφου λίγους μήνες πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Αυστραλία: Γυναίκα ζούσε με τον νεκρό αδελφό της για πέντε χρόνια

Εμβόλια Covid: Έχουν τελικά σπάνιες αλλά σοβαρές παρενέργειες σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

ΕΟΔΥ: 65 θάνατοι από covid – 51 διασωληνωμένοι – Αύξηση της θετικότητας της γρίπης και 5 νέοι θάνατοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr