Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπλίνκεν: Ο Πούτιν μπορεί να διατάξει επίθεση στην Ουκρανία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα

Μπλίνκεν: Ο Πούτιν μπορεί να διατάξει επίθεση στην Ουκρανία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας σημαίνει ότι ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να διατάξει επίθεση στην Ουκρανία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε επίσκεψή του στην Ουκρανία την Τετάρτη.

Ο Μπλίνκεν είπε ότι ελπίζει ακράδαντα ότι η Ρωσία μπορεί να τηρήσει μια διπλωματική και ειρηνική πορεία όταν θα συναντήσει τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα για περισσότερες συνομιλίες για την εκτόνωση της αντιπαράθεσης για την Ουκρανία.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σχέδια για την αύξηση αυτής της ρωσικής δύναμης ακόμη περισσότερο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, και αυτό δίνει στον Πρόεδρο Πούτιν την ικανότητα, επίσης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να αναλάβει περαιτέρω επιθετική δράση κατά της Ουκρανίας», είπε ο Μπλίνκεν στους διπλωμάτες στη Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου την αποδέσμευση επιπλέον 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία στο πλαίσιο της απειλής μιας ρωσικής εισβολής.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν «τον περασμένο μήνα ενέκρινε μια παροχή 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε πρόσθετη αμυντική βοήθεια για την ασφάλεια στους Ουκρανούς εταίρους μας», δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Κίεβο του Μπλίνκεν.

«Όπως έχουμε πει, δεσμευόμαστε για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία την υποστήριξη που χρειάζεται», είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό το πρόσχημα της ανωνυμίας. Δεν αποκάλυψε τη φύση αυτής της βοήθειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρούμπιο: Δεν υπάρχει ειρήνη αν η Χαμάς διατηρήσει την ικανότητα επίθεσης κατά του Ισραήλ

Κάθε Έλληνας έδωσε σήμερα 212 ευρώ στον Ζελένσκι

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr