Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία: Ενισχύεται ο Μακρόν – Τι δείχνουν δημοσκοπήσεις

Γαλλία: Ενισχύεται ο Μακρόν  – Τι δείχνουν δημοσκοπήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Δημοσκοπήσεις, Εμανουέλ Μακρόν,

Δύο περίπου μήνες πριν τον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών στην Γαλλία και ο Εμανουέλ Μακρόν, όχι μόνο δεν φαίνεται να κινδυνεύει από κάποιον από τους «μνηστήρες» του Μεγάρου, αλλά αυξάνει και τη διαφορά του.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έκανε η εταιρεία Elabe για τον τηλεοπτικό σταθμό BFM, αλλά και την εφημερίδα Express ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, θα είναι σίγουρα στον δεύτερο γύρο με τα ποσοστά του να είναι συμπαγή στο 25%.

Σε περίπτωση που στον 2ο γύρο μαζί του βρεθεί η υποψήφια της παραδοσιακής Δεξιάς, η κα Πεκρές, τότε ο Εμανουέλ Μακρόν θα έχει μέχρι και 27% στον Πρώτο γύρο.

Σε περίπτωση που μαζί του βρεθεί η επικεφαλής του ενός μετώπου της ακροδεξιάς Λε Πεν, τότε αυτή η αύξηση θα είναι της τάξης της μίας μονάδας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης ο δεύτερος γύρος δεν θα είναι μία εύκολη υπόθεση για τον Εμανουέλ Μακρόν εάν αντίπαλός τους είναι η Βαλερί Πεκρές, αλλά και πάλι θα συνεχίσει να είναι ο ένοικος των Ιλισίων, καθώς φαίνεται πως έχει πείσει το 52% του εκλογικού σώματος της Γαλλίας πως είναι ο κατάλληλος.

Σε κάθε περίπτωση, η Βαλερί Πεκρές δεν θα είναι μία απλή αναφορά στις υποψηφιότητες και φαίνεται πως έχει προκαλέσει μίνι – πονοκέφαλο στο επιτελείο του Μακρόν, που βλέπει την υποψήφια της δεξιάς να αυξάνει σε μικρό χρονικό διάστημα την δυναμική της, στερώντας ακόμη μεγαλύτερη διαφορά στον Μακρόν που υπολόγιζε στην «παραδοσιακή» δεξαμενή.

Η ακροδεξιά με το μέτωπο Λε Πεν – Ζεμούρ φαίνεται πως, αν και οριακά, δεν θα έχει υποψηφιότητα στον 2ο γύρο κάτι το οποίο ίσως να επιθυμούσε το επιτελείο του Γάλλου Προέδρου, καθώς η «πολεμική» ανάμεσα στα δύο μέτωπα είναι εξαιρετικά έντονη τις τελευταίες εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Η Γαλλία μπορεί να στείλει εντός ενός μηνός 20.000 στρατιώτες στην Ουκρανία

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ – Έχασε την πρωτιά ο Μητσοτάκης στη δημοφιλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr