Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διοικητής Διεθνούς Συνασπισμού: Οι αυτοσχέδιες φυλακές στη Συρία «πρόσφορο έδαφος» για το Ισλαμικό Κράτος

Διοικητής Διεθνούς Συνασπισμού: Οι αυτοσχέδιες φυλακές στη Συρία «πρόσφορο έδαφος» για το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αυτοσχέδιες φυλακές σε όλη τη Συρία παραμένουν «πρόσφορο έδαφος» για την «αποτυχημένη» ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), δήλωσε την Τετάρτη ο Διεθνής Συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η δήλωση έγινε από τον υποστράτηγο Τζον Μπρέναν (John W. Brennan, Jr.), Διοικητής της «Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve», μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη φυλακή «Αλ Σινάα» στη συριακή κουρδική πόλη της Χασάκα.

«Ο Συνασπισμός στέκεται στο πλευρό των εταίρων μας, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που πολέμησαν με γενναιότητα και αποφασιστικότητα στη Χασάκα.

»Αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο εντός αυτής της πόλης.

»Αυτό είναι ένα διεθνές πρόβλημα που απαιτεί πολλά έθνη να ενωθούν για να αναπτύξουν μια διαρκή μακροπρόθεσμη λύση», είπε.

«Οι αυτοσχέδιες φυλακές σε όλη τη Συρία αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την αποτυχημένη ιδεολογία του Νταές (Ισλαμικό Κράτος)», πρόσθεσε ο διοικητής του Διεθνούς Συνασπισμού.

«Πρέπει να διερευνήσουμε διεξοδικά τις συνθήκες που επέτρεψαν να συμβεί αυτή η επίθεση».

Οι τζιχαντιστικές του Ισλαμικού Κράτους το βράδυ της περασμένης Πέμπτης πυροδότησαν ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο που ώθησε ορισμένους κρατούμενους να ξεσηκωθούν και να κατατροπώσουν τους φρουρούς τους στη φυλακή Αλ Σινάα, οδηγώντας σε σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ των πλευρών που συνεχίστηκαν για μέρες.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της φυλακής, σημειώνοντας ότι οι κουρδικές δυνάμεις συνέλαβαμ σχεδόν 1.000 άτομα που συμμετείχαν στις επιθέσεις.

Ο διοικητής του Διεθνούς Συνασπισμού πρόσθεσε ότι ενώ υπάρχει ακόμη «πολλή δουλειά» να γίνει στη Χασάκα, η Παγκόσμια Συμμαχία θα «παραμείνει αφοσιωμένη στο να συμβουλεύει, να βοηθά και να δίνει τη δυνατότητα στους εταίρους μας στο Ιράκ και τη βορειοανατολική Συρία.

»Το Νταές παραμένει υπαρξιακή απειλή για την περιοχή, και δεν πρέπει να αφεθεί να αναγεννηθεί».

Ανακοίνωση των SDF

Οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι ανέκτησαν τον έλεγχο της φυλακής Αλ Σινάα, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αντιπαράθεση με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Την προηγούμενη Πέμπτη (20/1), τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πυροδότησαν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που ώθησε ορισμένους κρατούμενους να ξεσηκωθούν και να κατατροπώσουν τους φρουρούς τους στη φυλακή Αλ Σινάα στην επαρχία Χασάκα (βορειοανατολική Συρία), όπου οι συγκρούσεις συνεχίζονταν μεταξύ των πλευρών μέχρι την Τετάρτη (26/1).

«Οι δυνάμεις ασφαλείας και οι στρατιωτικές μας δυνάμεις ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκστρατεία (Peoples Hammer), επιτύχαμε τον πλήρη έλεγχο της φυλακής Σινάα, όλες οι ανταρσίες παραδόθηκαν», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι SDF.

«Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που κρατούνται για συμμετοχή στην επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στην Αλ Χασάκα έχει αυξηθεί σε περίπου 1000 άτομα», προστίθεται στην ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι οι κουρδικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ διεξάγουν επιχειρήσεις σε όλη την περιοχή για να ασφαλίσουν την κατάσταση.

Εκτός από απώλειες μεταξύ των δύο πλευρών, η στρατιωτική σύγκρουση είχε επίσης ως αποτέλεσμα «σημαντικές ζημιές στη βόρεια πτέρυγα, όπου κρατούνται ανήλικοι».

Ένας εκπρόσωπος των SDF είπε: «Θα έλεγα ότι δεν μπορεί να είναι ξανά φυλακή. Δόθηκε μεγάλη μάχη εκεί».

Στην κεντρική φωτογραφία, τζιχαντιστές του ISIS που συμμετείχαν στις μάχες στη Χασάκα μετά την παράδοσή τους στις SDF.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr