Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ καταργεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το Ισραήλ καταργεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Ισραήλ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Αρκετοί επιστήμονες στο Ισραήλ θεωρούν άσκοπο το πιστοποιητικό εμβολιασμού και είναι πιθανό μέσα στον επόμενο μήνα το υπουργείο Υγείας να ανακοινώσει την κατάργηση του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Haaretz, οι Ισραηλινοί ειδικοί εκτιμούν ότι δεν έχει νόημα πια η χρήση του, καθώς το ποσοστό εμβολιασμού στη χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλό, ενώ θεωρούν ότι δίνει ψευδή αίσθηση ασφάλειας στους πολίτες αφού ο αριθμός κρουσμάτων παραμένει υψηλός λόγω της Όμικρον.

Το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι παρατείνεται για μια εβδομάδα η χρήση του, ωστόσο, πηγές του υπουργείου Υγείας που επικαλείται η ιστοσελίδα ανέφεραν ότι η παράταση είχε ως κύριο στόχο να δώσει χρόνο στο υπουργείο για να ολοκληρώσει τη σύστασή του, σύμφωνα με την οποία είναι πιθανό να καταργηθεί το πάσο ή τουλάχιστον να μειώσει σημαντικά τους χώρους όπου απαιτείται εδώ και αρκετό καιρό.

Το υπουργείο αναμένεται να γνωστοποιήσει την πρότασή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τον κορωνοϊό αυτή την εβδομάδα.

«Χρειαζόμαστε άλλη μια εβδομάδα, τόσο για να αναλύσουμε τα δεδομένα όσο και για να σκεφτούμε ποιες αλλαγές θέλουμε να κάνουμε» δήλωσε μια πηγή, προσθέτοντας ότι το υπουργείο επανεξετάζει όχι μόνο το πράσινο πιστοποιητικό αλλά και άλλους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις.

Επιπλέον, η πηγή δήλωσε ότι το υπουργείο περιμένει να ολοκληρωθεί η ανάλυση της δυναμικής των μολύνσεων με κορωνοϊό μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων πριν λάβει την τελική του απόφαση.

Νέο κύμα κορυσμάτων

Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων εβδομάδων του Ιανουαρίου, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στο Ισραήλ έφτασε τα 1,6 εκατομμύρια, ξεπερνώντας το σύνολο για όλο το 2021.

Αυτό, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, καθιστά όλο και πιο προφανές ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν είναι πλέον αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης, ούτε φαίνεται να ενθαρρύνει τον εμβολιασμό.

«Δεν είναι δυνατόν σήμερα να βασιστούμε στον εμβολιασμό ή στην ανάκαμψη από τον ιό για την πρόληψη των μολύνσεων.

»Φαίνεται ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν είναι πλέον αποτελεσματικό», κατέληξε την περασμένη Τρίτη η συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής της κυβέρνησης του Ισραήλ για τον κορωνοϊό.

Αντίθετα, ανέφερε, «θα πρέπει να συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τη χρήση μασκών».

Ομοίως, σε συνεδρίαση στις 22 Ιανουαρίου, η ομάδα εμπειρογνωμόνων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεδομένης της αλλαγής στην εικόνα της νοσηρότητας και της χαμηλής αποτελεσματικότητας της τρίτης δόσης εμβολίου, το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν παρέχει πλέον αποτελεσματική λύση έναντι της μετάλλαξης Όμικρον σε εσωτερικούς χώρους».

Επιπλέον, προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος «να δημιουργηθεί ψευδής αίσθηση προστασίας στους κατόχους του πιστοποιητικού, ιδίως σε δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο επικίνδυνη συμπεριφορά και μεγαλύτερη πιθανότητα μόλυνσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr