Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Μπάιντεν για το θάνατο του ηγέτη του ISIS Άμπου Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι

Τι είπε ο Μπάιντεν για το θάνατο του ηγέτη του ISIS Άμπου Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη νίκη έναντι του ηγετικού στελέχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος καρπώνεται η κυβέρνηση Μπάιντεν, λίγα χρόνια αφότου είχε ασκηθεί κριτική στους Δημοκρατικούς, επί διακυβέρνσης Ομπάμα, για απώλεια ελέγχου στο θέμα της αντιμετώπισης τρομοκρατών.

Αφότου ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο αμερικανικός στρατός σκότωσε τον αρχηγό του ΙSIS κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη βορειοδυτική Συρία, ο πλανητάρχης Τζο Μπάιντεν έστειλε μήνυμα στο οποίο συμπυκνώνεται η σημασία της απομάκρυνσης του κινδύνου χτυπημάτων από ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού, είχαν σημειωθεί απανωτά χτυπήματα από το παρακλάδι του ISIS, από το «Ισλαμικό Κράτος Κορασάν».

«Η επιχείρηση της χθεσινής νύχτας αποδεικνύει την ικανότητα της Αμερικής να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες ανεξάρτητα από το πού προσπαθούν να κρυφτούν», έγραψε στο Twitter o Αμερικανός πρόεδρος.

«Είμαι αποφασισμένος να προστατεύσω τον αμερικανικό λαό από τρομοκρατικές απειλές και θα αναλάβω αποφασιστικά μέτρα», συμπλήρωσε.

«Ενεργώντας κατόπιν διαταγής μου, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ αντιμετώπισαν επιτυχώς μια μεγάλη τρομοκρατική απειλή για τον κόσμο: τον παγκόσμιο ηγέτη του ISIS. Χάρη στη γενναιότητα των στρατευμάτων μας, αυτός ο φρικτός ηγέτης των τρομοκρατών δεν υπάρχει πια», έγραψε σε άλλο tweet ο Μπάιντεν.

Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε τον αρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) κατά τη διάρκεια επιχείρησης στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε – νωρίτερα – ο Λευκός Οίκος.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποστήριξε ότι χθες , στο πλαίσιο αντιτρομοκρατικής επιχείρησης με την συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία, σκοτώθηκε ο αρχηγός του ISIS, Άμπου Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι.

«Χθες το βράδυ, υπό την καθοδήγησή μου, οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στη βορειοδυτική Συρία ανέλαβαν με επιτυχία μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση για να προστατεύσουν τον αμερικανικό λαό και τους Συμμάχους μας και να κάνουν τον κόσμο πιο ασφαλή. Χάρη στην ικανότητα και τη γενναιότητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας, εξουδετερώσαμε τον Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi—τον ηγέτη του ISIS. Όλοι οι Αμερικανοί επέστρεψαν με ασφάλεια από την επιχείρηση», διεμήνυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δήλωση νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες από την πλευρά των Αμερικανών. «Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα μόλις γίνουν διαθέσιμες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr