Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπόρις Τζόνσον: Μόνο με «συντριπτική επίδειξη» ενότητας θα σταματήσουμε τον Πούτιν

Μπόρις Τζόνσον: Μόνο με «συντριπτική επίδειξη» ενότητας θα σταματήσουμε τον Πούτιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Δύση θα χρειαστεί μια συντριπτική επίδειξη ενότητας για να πείσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αποφύγει μια «καταστροφική» εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, όπως μετέδωσε το Reuters.

O Τζόνσον προέβη σε αυτές τις δηλώσεις πριν από την επίσκεψή του στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, στην οποία κυριαρχεί η κρίση γύρω από την Ουκρανία και η ανησυχία της Δύσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εισβάλει στη γείτονά της.

«Υπάρχει ακόμη μια ευκαιρία να αποφευχθεί η περιττή αιματοχυσία, αλλά αυτό θα απαιτήσει μια συντριπτική επίδειξη δυτικής αλληλεγγύης διαφορετική από οτιδήποτε έχουμε δει στην πρόσφατη ιστορία», δήλωσε ο Τζόνσον σε γραπτή δήλωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης.

Στην τριήμερη Διάσκεψη του Μονάχου, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή, συμμετέχουν αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Θα προτρέψω για ενότητα απέναντι στην ενδεχόμενη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία.

»Και αυτή η ενότητα είναι απολύτως ζωτικής σημασίας εάν πρόκειται να αποτρέψουμε αυτό που νομίζω ότι θα ήταν μια απολύτως καταστροφική πράξη επιθετικότητας από τον Βλαντίμιρ Πούτιν», δήλωσε ο Τζόνσον σε ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το γραφείο του Τζόνσον δήλωσε ότι θα μεταφέρει παρόμοιο μήνυμα στην ομιλία του στη διάσκεψη, ενώ όσο θα βρίσκεται στο Μόναχο θα συναντηθεί επίσης με αρκετούς Ευρωπαίους εταίρους για να συζητήσει την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ουκρανία.

Οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές ηγέτες στην ανατολική Ουκρανία κήρυξαν πλήρη στρατιωτική κινητοποίηση το Σάββατο, μία ημέρα αφότου διέταξαν γυναίκες και παιδιά να απομακρυνθούν προς τη Ρωσία, επικαλούμενοι την απειλή επικείμενης επίθεσης από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Το Κίεβο αρνήθηκε κατηγορηματικά την κατηγορία και η Ουάσιγκτον δήλωσε ότι αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ρωσίας να δημιουργήσει πρόσχημα για εισβολή στην Ουκρανία. Η Μόσχα αρνείται ότι έχει σχέδια εισβολής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο ξένους ανταποκριτές για συνεργασία με την ομάδα του Ναβάλνι

Politico: Επτά μήνες μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν οι χιλιάδες μισθοφόροι της Wagner λογοδοτούν στο Κρεμλίνο

Δολοφονήθηκαν δύο Ουκρανοί στρατιώτες στη Γερμανία

Η Λετονία φοβάται ρωσική επίθεση – Καλεί τους πολίτες να μετατρέψουν τα υπόγειά τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr