Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος διεξάγει ανταρτοπόλεμο ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση SDF

Το Ισλαμικό Κράτος διεξάγει ανταρτοπόλεμο ενάντια στις υπό κουρδική διοίκηση SDF
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφεραν ότι άγνωστοι ένοπλοι πυροβόλησαν με πολυβόλα και εκτοξευτές RPG σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στην είσοδο της πόλης Αλ Χαρμουσίγια στη δυτική επαρχία της Ντέιρ αλ Ζουρ.

Οι δράστες διέφυγαν σε άγνωστο προορισμό, ωστόσο δεν υπήρξαν θύματα.

Στις 18 Φεβρουαρίου, πηγές του SOHR κατέγραψαν τον θάνατο ενός νεαρού άνδρα που είχε απαχθεί την Πέμπτη, από τη γειτονιά Αλτουά στην πόλη Ζουμπυάν στη Ντέιρ αλ Ζουρ, ο οποίος δολοφονήθηκε σε μια έρημη περιοχή από τον απαγωγέα. Το πτώμα του βρέθηκε κοντά σε ένα ποτάμι στην περιοχή.

Αυτό έγινε εν μέσω των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων των πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σε περιοχές υπό τον έλεγχο της «Αυτόνομης Διοίκησης» στη βόρεια και βορειοανατολική Συρία.

Πηγές του SOHR έχουν τεκμηριώσει εννέα ένοπλες επιθέσεις και εκρήξεις από το Ισλαμικό Κράτος από τις αρχές Φεβρουαρίου που προκάλεσαν το θάνατο ενός αμάχου και 12 στρατιωτών των SDF, μελών της κουρδικής ασφάλειας (Asayish) και των δυνάμεων Αυτοάμυνας.

Οι έρευνες του SOHR έχουν επίσης τεκμηριώσει, τον Ιανουάριο του 2022, επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε περιοχές υπό τον έλεγχο των SDF που προκάλεσαν το θάνατο τεσσάρων αμάχων και δύο στρατιωτών των SDF.

Καθώς περισσότερα θύματα καταγράφονται και ενημερώνονται τακτικά, ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε περιοχές εντός των τεσσάρων επαρχιών του Χαλεπίου, της Ντέιρ αλ Ζουρ, της Αλ Ράκα και της Αλ Χασάκα, εκτός από την περιοχή της Μανμπίτζ που ελέγχεται από τις SDF στα βόρεια και ανατολικά του Χαλεπίου ανήλθαν σε 1.030 μαχητές, πολίτες, εργάτες πετρελαίου και αξιωματούχους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο κατέγραψε τη δολοφονία 322 αμάχων, συμπεριλαμβανομένων 20 παιδιών και 20 γυναικών, από ένοπλους πυρήνες στην ανατολική ύπαιθρο της Ντέιρ αλ Ζουρ, στην ύπαιθρο της Χασάκα, στην πόλη και στην ύπαιθρο της Ράκα και στην περιοχή Μανμπίτζ.

Επιπλέον, 704 μαχητές των SDF, μεταξύ των οποίων και τοπικοί ηγέτες, φονεύτηκαν στις ίδιες περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πρώην επικεφαλής Μοσάντ: «Η κυβέρνηση και ο στρατός του Ισραήλ πίστευαν πως η Χαμάς είχε παρακμάσει»

Πρεσβευτής Ισραήλ στην Αθήνα: Η Τουρκία παίζει καταστροφικό ρόλο στον πόλεμο με τη Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr