ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πούτιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας – Οβίδα κατέστρεψε φυλάκιο της FSB

Ο Πούτιν συγκάλεσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας – Οβίδα κατέστρεψε φυλάκιο της FSB
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεδρίαση του ρωσικού συμβουλίου εθνικής ασφαλείας, με διευρυμένη σύνθεση, συγκάλεσε εκτάκτως τη Δευτέρα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ η Ρωσία ανέφερε ότι μία οβίδα από το ουκρανικό έδαφος κατέστρεψε συνοριακό φυλάκιο στην ρωσική περιοχή Ροστόφ, χωρίς όμως να υπάρχουν θύματα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ακόμα δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν για την κρίση γύρω από την Ουκρανία.

Πάντως, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, αν παραστεί ανάγκη, μια τηλεφωνική συνομιλία ή μια συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή.

«Υπάρχει συμφωνία για το γεγονός ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος σε επίπεδο υπουργών (Εξωτερικών).

»Θα ήταν πρόωρο να μιλήσουμε για συγκεκριμένα σχέδια για την οργάνωση συνόδων κορυφής», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η εικόνα από το πεδίο των μαχών προκαλεί ανησυχία.

Ο Ντ. Πεσκόφ ανέφερε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις χαλάρωσης της έντασης στη νοτιοανατολική Ουκρανία, όπου η κατάσταση, όπως είπε, είναι εξαιρετικά τεταμένη και οι προκλήσεις με βομβαρδισμούς είναι ολοένα και συχνότερη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφάλειας της Ρωσίας FSB, ένα βλήμα που εκτοξεύτηκε το πρωί της Δευτέρας από το έδαφος της Ουκρανίας κατέστρεψε ολοσχερώς συνοριακό φυλάκιο της FSB εντός του ρωσικού εδάφους, στο Ροστόφ, που βρίσκεται σε απόσταση 150 μέτρων από τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Το πρόγραμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν περιλαμβάνει σήμερα πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες με ξένους ηγέτες, σε μία προσπάθεια η διπλωματία να βάλει την ύστατη ώρα φρένο στις δραματικές καταστάσεις.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ – Ανταπόκριση από τη Μόσχα: Αχιλλέας Πατσούκας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τρέλα ο πόλεμος στην Ουκρανία: 450.000 Ρώσοι νεκροί και 150.000 Ουκρανοί

Τέλος στο οικονομικό «μπλόκο»: Οι ΗΠΑ ξαναρχίζουν την τροφοδοσία του Ιράκ με δολάρια

Μέση Ανατολή: Μετά την κηδεία του Χαμενεΐ ο επόμενος γύρος των έμμεσων συνομιλιών Ουάσιγκτον-Τεχεράνης

Συρία και Λίβανος σε αμυντική διάσκεψη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ

Αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στην Αραβική Θάλασσα – Αγνοείται η τύχη μέλους του πληρώματος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr