Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Άρθρο του Τζον Κάντλι σε τζιχαντιστικό περιοδικό

Ισλαμικό Κράτος: Άρθρο του Τζον Κάντλι σε τζιχαντιστικό περιοδικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άρθρο που φέρεται να έχει γράψει ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι αναρτήθηκε στο ηλεκτρονικό περιοδικό που διατηρεί το Ισλαμικό Κράτος, Dabiq.

Το όνομα του περιοδικού προέρχεται από μία μικρή πόλη στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και όπως εκτιμούν οι αρχές, για το Ισλαμικό Κράτος έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, αφού αποφάσισαν να «βαφτίσουν» το προπαγανδιστικό τους όργανο έτσι.

Ο τίτλος του άρθρου που φέρεται να έχει γράψει ο Κάντλι είναι «Η πραγματική ιστορία πίσω από τα βίντεό μου». Σε αυτό ο Κάντλι ισχυρίζεται ότι αυτός ήταν ο σεναριογράφος των βίντεο που έχει πρωταγωνιστήσει και καλεί τη βρετανική κυβέρνηση να δώσει λύτρα για να τον απελευθερώσουν οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος.

Στο άρθρο ωστόσο ο Κάντλι δίνει και λεπτομέρειες από την καθημερινότητά του ως όμηρος των τζιχαντιστών. Ισχυρίζεται ότι κοιμάται σε ένα στρώμα στο πάτωμα ενός «καθαρού και άνετου» δωματίου.

«Τέσσερις από τους συγκρατούμενούς μου έχουν ήδη εκτελεστεί από το Ισλαμικό Κράτος με τον πιο φρικιαστικό τρόπο» αναφέρει μεταξύ άλλων ενώ μέμφεται τις κυβερνήσεις ΗΠΑ και Βρετανίας που δεν διαπραγματεύονται για την απελευθέρωσή τους.

Η περίπτωση του δημοσιογράφου των Sunday Times, Sun, Sunday Telegraph είναι διαφορετική από αυτές των Τζέιμς Φόλει και Στίβεν Σότλοφ, καθώς ο ίδιος έχει εμφανιστεί σε αρκετά βίντεο που έχει αναρτήσει το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο, αλλά εκτιμάται ότι βρίσκεται ακόμα στη ζωή.

Ο Τζον Κάντλι είχε απαχθεί από τους τζιχαντιστές το Μάιο του 2012.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr