ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία

Η Τουρκία δεν θα επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τουρκία δεν θα λάβει μέρος στο πλέγμα των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος είπε πως η Τουρκία δεν σκοπεύει επί του παρόντος να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και πρόσθεσε πως είναι σημαντικό για τη χώρα να διατηρεί ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει επιχειρήσει να διατηρήσει καλές διπλωματικές σχέσεις και με τις δύο πλευρές του πολέμου, με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε το κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου, αρκετές ημέρες μετά το σχετικό ουκρανικό αίτημα, φαίνεται πως τώρα παίρνει θέση, καθώς με την αποχή από το πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας κρατά αποστάσεις από ΕΕ και ΝΑΤΟ, παρόλο που είναι μέλος της Συμμαχίας.

Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει τη χώρα του όπως και την Ουκρανία, χωρίς να περιμένει «να πληγεί από έναν πόλεμο».

«Δείξτε στην Τουρκία την ίδια ευαισθησία που δείχνετε και στην Ουκρανία», είπε ο πρόεδρος Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα μαζί με την πρόεδρο του Κοσόβου, Βιόσα Οσμάνι.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ουκρανία και το αίτημα του Κιέβου να ενταχθεί στην ΕΕ, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε:

«Χειροκροτούν τον Ζελένσκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πολύ ωραία.

»Χρειαζόταν λοιπόν μια καταστροφή για να γίνει αυτό… Αλλά η Τουρκία δεν θα περιμένει μια καταστροφή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ντ. Τραμπ «τελειώνει» τον Ζελένσκι: «Ήρθε η ώρα η Ουκρανία να αποκτήσει νέο πρόεδρο»

Εξοργισμένος ο Ζελένσκι με Τραμπ: Τα δώρα στον Πούτιν δεν θα φέρουν την ειρήνη

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν δήλωσε στον Τραμπ έτοιμος να προμηθεύσει πετρέλαιο στις ΗΠΑ και τις παγκόσμιες αγορές

Συμφωνία Τραμπ-Πούτιν: Η Ρωσία «ρίχνει» στην αγορά 4,8 εκατ. τόνους diesel – Τέλος οι κυρώσεις

Οι Τούρκοι «στρατολογούν» αλλοδαπούς ακτιβιστές για «άμεσες δράσεις» στη Δυτ. Όχθη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr