Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: Τέταρτο βίντεο του Βρετανού ομήρου Τζον Κάντλι (βίντεο)

Ισλαμικό Κράτος: Τέταρτο βίντεο του Βρετανού ομήρου Τζον Κάντλι (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το βίντεο που  έχει τίτλο «Δάνεισε μου τα αυτιά» ή σε πιο ελεύθερη μετάφραση «Δώσε μου μεγάλη προσοχή», ο Βρετανός φωτορεπόρτερ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι αμερικανικές επιδρομές δεν είναι ικανές να σταματήσουν το Ισλαμικό κράτος. Τόνισε μάλιστα ότι οι τζιχαντιστές αδημονούν να δουν στρατιωτικές μπότες να πατούν στο έδαφος τους.

«Όποιος ελπίζει σε μια σωστή και καθαρή χειρουργική επέμβαση, χωρίς να λερώσει τα χέρια του, θα βρεθεί προ εκπλήξεως, μόλις μπει στη μάχη», αναφέρει ο Κάντλι

Από το βίντεο φαίνεται ότι ο δημοσιογράφος έκανε τις παραπάνω δηλώσεις καθ’ υπόδειξη των τζιχαντιστών,

Ο Κάντλι μιλάει για τους φρικιαστικούς αποκεφαλισμούς στους οποίους έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα το Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν κάνει καμία αναφορά στη δολοφονία του Βρετανού οδηγού ταξί Άλαν Χένινγκ, κάτι που σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News σημαίνει ότι το βίντεο έχει γυριστεί πριν τον φόνο του Χένινγκ.

Ο Κάντλι εμφανίζεται να επιμένει ότι εκείνος ήταν ο… σεναριογράφος των βίντεο, ενώ απευθύνει έκκληση στη βρετανική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί για την απελευθέρωσή του. Στο δημοσίευμα ο δημοσιογράφος αναφέρει ακόμη ότι κοιμάται σε ένα στρώμα στο πάτωμα, αλλά σε ένα δωμάτιο «καθαρό και άνετο» το οποίο είναι αρκετό για έναν άντρα στη δική του θέση.

«Τέσσερις από τους συγκρατούμενούς μου έχουν ήδη εκτελεστεί από το Ισλαμικό Κράτος με τον πιο φρικιαστικό τρόπο που θα μπορούσε να υπάρξει, αφού οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Βρετανίας αποφάσισαν να μην συζητήσουν τους όρους για την απελευθέρωσή τους», σημειώνει, μεταξύ άλλων. Όσον αφορά στο περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους και ειδικότερα στην ονομασία του, Dabiq, προέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες από μια μικρή πόλη η οποία βρίσκεται στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr