ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχαιολογία, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κλάδος Ελαίας - Στρατιωτική Επιχείρηση, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τούρκοι, Χαλέπι,


















































Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα - Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!
Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Τουρκία: «Κρατήστε τις ενεργειακές υποδομές εκτός πολέμου»
Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφεραν ότι φατρίες που υποστηρίζονται από την Τουρκία έχουν καταστρέψει το υπόλοιπο του αρχαιολογικού λόφου Μπασότα.
Ο λόφος βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της νέας πόλης Μπασότα δέκα χιλιόμετρα νότια της πόλης Αφρίν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία ισλαμιστικές φατρίες στην Αφρίν εξακολουθούν να καταστρέφουν συστηματικά την αρχαιολογική πολιτισμική παράδοση του συριακού λαού στην περιοχή της επιχείρησης «Κλάδος Ελιάς», για οικονομικό όφελος.
Στις 28 Φεβρουαρίου, αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το SOHR ότι οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία φατρίες κατέστρεψαν με μπουλντόζες κι άλλα βαριά μηχανήματα τον αρχαιολογικό λόφο Burj Abd Al-Wu, αναζητώντας λείψανα και θαμμένους θησαυρούς.
Ο λόφος βρίσκεται κοντά στο χωριό Burj Abdul-Wu, νότια της Αφρίν.
Είναι ένας από τους αρχαιολογικούς λόφους που έχουν καταχωρηθεί στο συριακό υπουργείο Πολιτισμού και στη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων της Συρίας στο ψήφισμα 244/Α του 1981.























































