Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Οι Αμερικανοί λένε στον Ντμπέιμπα «φύγε τώρα» για το καλό σου

Λιβύη: Οι Αμερικανοί λένε στον Ντμπέιμπα «φύγε τώρα» για το καλό σου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πολιτικός αναλυτής Εζ ελ Ντιν Ακίλ είπε ότι υπάρχει ένα σχέδιο που παρουσιάζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εμπνευσμένο από την εμπειρία της Αιγύπτου και της Τυνησίας, για τη διαχείριση της διακυβέρνησης στη Λιβύη μέχρι τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών τον προσεχή Ιούνιο.

Ο Ακίλ, σε αποκλειστικές δηλώσεις στην ηλεκτρονική πύλη «Erm News», δήλωσε ότι:

«Τώρα τα κόμματα χρονοτριβούν και δίνουν υποσχέσεις καθώς και εγγυήσεις για τον Φατί Μπασάγκα για το πολιτικό του μέλλον, και αυτό επιβεβαιώνει ότι η Λιβύη βρίσκεται τώρα υπό διεθνή κηδεμονία, οι υπάρχουσες προσωπικότητες δεν είναι παρά φτυάρια στα χέρια ξένων», είπε.

Επεσήμανε ότι οι Αμερικανοί ενημέρωσαν τον μεταβατικό πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, που έχασε την εμπιστοσύνη της Βουλής, η οποία εξέλεξε νέο πρωθυπουργό τον Μπασάγκα, ότι η θέση του είχε γίνει δύσκολη και ότι πρέπει να αποσυρθεί για να σώσει το πολιτικό του μέλλον.

Αμερικανός πρέσβης: Δεν υπάρχει παράταση για τον Ντμπεϊμπά

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Λιβύη, Ρίτσαρντ Νόρλαντ, επιβεβαίωσε ότι το αιγυπτιακό κράτος είναι ένας σημαντικός εταίρος και οι απόψεις των αξιωματούχων του δείχνουν εκτενή γνώση του λιβυκού ζητήματος.

Ο Νόρλαντ διέψευσε, σε συνέντευξή του στην Al Arabiya, ότι είχε οριστεί ημερομηνία για συνομιλίες μεταξύ του πρωθυπουργού της Λιβύης, Φατί Μπασάγκα, και του απερχόμενου αρχηγού της μεταβατικής κυβέρνησης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, σημειώνοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη και η σύμβουλος του ΟΗΕ, Στέφανι Γουίλιαμς, εργάζονταν για να διευκολυνθούν αυτές τις συνομιλίες.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ απέρριψε επίσης αναφορές για σχέδια των ΗΠΑ για παράταση της θητείας του Ντμπεϊμπά, χαρακτηρίζοντάς τα ως εσφαλμένες.

Επεσήμανε ότι τα διεθνή μέρη απαιτούν το άνοιγμα του διεθνούς πεδίου και ότι υποστηρίζουν τη συμφωνία μέσω της προσέγγισης που παρουσίασε ο λιβυκός λαός και εγκρίθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ότι πρέπει να γίνουν εκλογές.

Πηγή: libyaakhbar.com – Απόδοση: Βαλκανικό Περισκόπιο

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr