Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Άσαντ υποσχέθηκε στον Πούτιν 40.000 μαχητές – Ο πόλεμος στην Ουκρανία «θα αλλάξει τις συμμαχίες στο συριακό έδαφος»

Ο Άσαντ υποσχέθηκε στον Πούτιν 40.000 μαχητές – Ο πόλεμος στην Ουκρανία «θα αλλάξει τις συμμαχίες στο συριακό έδαφος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ουκρανία, Ρωσία, Συρία,

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ υποσχέθηκε να παράσχει περίπου 40.000 μαχητές στη Ρωσική Ομοσπονδία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία, ανέφερε την Πέμπτη το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, όπλα και άλλος εξοπλισμός θα μεταφερθούν στη Ρωσία και τη Λευκορωσία από τη Συρία στο εγγύς μέλλον, εκτός από 40.000 μαχητές.

Προηγούμενες αναφορές που δημοσιεύθηκαν από τις ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι η Ρωσία έχει ήδη ανοίξει 14 κέντρα στρατολόγησης σε ολόκληρη τη Συρία, στη Δαμασκό, το Χαλέπι, τη Χάμα, τη Ράκα και το Ντέιρ αλ Ζουρ για να ενισχύσει τις δυνάμεις της στην Ουκρανία με περισσότερους μαχητές.

Ενώ ο συριακός πόλεμος επιστρέφει στο προσκήνιο με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Κένεθ ΜακΚένζι, διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, δήλωσε ότι αυτό που κάνει η Ρωσία σήμερα στην Ουκρανία το έκανε στο παρελθόν στη Συρία.

Από την πλευρά του, ο Σύρος αντιπολιτευόμενος ερευνητής και πολιτικός, Σαμίρ Τακί, δήλωσε στον North Press:

«Η συριακή αντιπολίτευση έχει επανειλημμένα πει στην Ουάσιγκτον ότι το να αφήνεις τη Ρωσία να παραποιεί και να διαπράττει εγκλήματα στη Συρία χωρίς να λογοδοτεί αποτελεί απειλή για ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο τη Συρία.

»Όπως ακούστηκε πρόσφατα, ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι είπε στον κόσμο να μην αφήσει το Κίεβο να αντιμετωπίσει τη μοίρα του Χαλεπίου.

»Ο Ρώσος πρόεδρος προσπαθεί να επιβάλει τη λογική της ρωσικής ηγεμονίας που βασίζεται στην επιβολή του δικτατορικού μοντέλου διακυβέρνησης του, ανατρέποντας κράτη και επιβάλλοντας τη βούληση του Κρεμλίνου, ένα μοντέλο που θέλει να διαδώσει ο Πούτιν», πρόσθεσε.

Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος θα αλλάξει τις συμμαχίες στο συριακό έδαφος με τρόπο που θα επαναπροσδιορίσει τις γραμμές του μετώπου στη Συρία μετά από χρόνια αδιεξόδου στις συμμαχίες και τον πόλεμο, σημείωσε ο Τακί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ουκρανία στέλνει κατάδικους στον πόλεμο

Το Λονδίνο θα απελάσει Ρώσο στρατιωτικό – Η Μόσχα προειδοποιεί για αντίποινα

Ουκρανία: Συνελήφθησαν δύο Ρώσοι πράκτορες που σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε κυβερνητικές θέσεις στη Ντέιρ αλ Ζουρ

Ρωσία: Ετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο με τη Δύση – Γυμνάσια με πυρηνικά όπλα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr