Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύνοδος Νεγκέβ: Οι Άραβες ΥΠΕΞ καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ

Σύνοδος Νεγκέβ: Οι Άραβες ΥΠΕΞ καταδίκασαν την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, παρευρέθηκε την Κυριακή μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν και του Μαρόκου σε επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ στο Τελ Αβίβ, ενόψει της συνάντησης στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ, ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον Λαπίντ, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, οι Άραβες υπουργοί ενημερώθηκαν για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην πόλη Χαντέρα το βράδυ της Κυριακής, όπου δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και άλλοι 10 τραυματίστηκαν από δύο αραβο-ισραηλινούς ένοπλους μεταμφιεσμένους σε φρουρούς ασφαλείας.

Ο Λαπίντ δήλωσε ότι οι υπουργοί καταδίκασαν την επίθεση και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των θυμάτων και ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Ο Σούκρι έφτασε στο Τελ Αβίβ νωρίτερα την ίδια μέρα για να λάβει μέρος σε συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ, των ΗΑΕ, του Μπαχρέιν, του Μαρόκου και του Ισραήλ.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών να συμμετάσχει σε συνάντηση στη Νεγκέβ του Ισραήλ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ και τους ομολόγους τους από το Μπαχρέιν, το Μαρόκο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Λαπίντ χαρακτήρισε τη σύνοδο κορυφής του Νεγκέβ, η οποία συνεχίζεται έως τη Δευτέρα, «μια ιστορική διπλωματική σύνοδος κορυφής».

Η ανακοίνωση του Λαπίντ δεν έδωσε λεπτομέρειες για την ημερήσια διάταξη.

Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κατάσβεση των ανησυχιών του Ισραήλ για μια επικείμενη πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και η συζήτηση για την πιθανή παγκόσμια έλλειψη σιταριού που προκαλείται από τον πόλεμο στην Ουκρανία θα είναι στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr