Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν με πυρηνικό πόλεμο – Η Ουκρανία χειραγωγείται από ΗΠΑ και Βρετανία

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν με πυρηνικό πόλεμο – Η Ουκρανία χειραγωγείται από ΗΠΑ και Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία δεν θεωρεί ότι βρίσκεται σε πόλεμο με το ΝΑΤΟ, δήλωσε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, προσθέτοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αύξανε τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου και αυτό δεν μπορεί να επιτραπεί, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται τα ρωσικά πρακτορεία RIA και Tass.

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν με πυρηνικό πόλεμο αλλά αυτοί που μιλούν για κάτι τέτοιο «είναι οι δυτικές χώρες».

Η Μόσχα και το Κίεβο θα μπορούσαν ήδη να έχουν επιτύχει σημαντική πρόοδο στις ειρηνευτικές συνομιλίες τους, όμως η Ουκρανία αλλάζει τη στάση της ανάλογα με τις εντολές που λαμβάνει από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, συνέχισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Arabiya, αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδονται από τα ρωσικά πρακτορεία.

Οι συνομιλίες, είπε, έχουν βαλτώσει λόγω της «επιθυμίας του Κιέβου να παίζει συνεχώς παιχνίδια».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι η Μόσχα δεν θα επιτρέψει οι «εγγυήσεις ασφαλείας» που θα προσφέρουν στην Ουκρανία οι δυτικές χώρες να ισχύσουν για την Κριμαία ή τις δύο αποσχισθείσες περιοχές, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, τις οποίες έχει αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες η Ρωσία.

Ο Λαβρόφ επανέλαβε ότι οποιαδήποτε αποστολή ξένων όπλων στην Ουκρανία θεωρείται νόμιμος στόχος για τη Ρωσία. Αναφερόμενος στις «ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος», είπε ότι δείχνουν πως οι στόχοι της «ειδικής επιχείρησης» της Μόσχας στην Ουκρανία (όπως αποκαλεί τον πόλεμο) θα πρέπει να επιτευχθούν το συντομότερο δυνατόν.

Για τη Μολδαβία, ο Ρώσος υπουργός είπε ότι οι Μολδαβοί θα έπρεπε να ανησυχούν για το μέλλον τους, επειδή σύρονται στο ΝΑΤΟ.

Για τις παραδόσεις φυσικού αερίου, ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι οι «περισσότεροι» από τους κύριους εταίρους της Ρωσίας συμφώνησαν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο πληρωμής που πρότεινε η Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr