Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ουκρανικές Αρχές: Οι Ρώσοι έχουν διαπράξει 20.000 πιθανά εγκλήματα πολέμου

Ουκρανικές Αρχές: Οι Ρώσοι έχουν διαπράξει 20.000 πιθανά εγκλήματα πολέμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έγκλημα Πολέμου, Ουκρανία, Ρωσία,

Οι ουκρανικές Αρχές λένε πως έχουν στοιχεία για 20.000 πιθανά εγκλήματα πολέμου τους τρεις μήνες αφότου εισέβαλε στη χώρα ο ρωσικός στρατός, την 24η Φεβρουαρίου.

Μόνο η Αστυνομία κατέγραψε 13.500 τέτοιες υποθέσεις, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι στην ουκρανική τηλεόραση.

«Συνεργαζόμαστε με ξένους, εισαγγελείς, ομάδες έρευνας, ειδικούς, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του (ερευνητικού) έργου γίνεται από Ουκρανούς αστυνομικούς», διαβεβαίωσε.

Τα αποδεικτικά στοιχεία θα παραδοθούν σε διεθνείς οργανισμούς προκειμένου οι Ρώσοι που κατηγορούνται για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, πρόσθεσε.

Νεαρός Ρώσος στρατιώτης καταδικάστηκε αυτή την εβδομάδα να εκτίσει ισόβια κάθειρξη από ουκρανικό δικαστήριο, στην πρώτη δίκη για έγκλημα πολέμου αφότου άρχισε η εισβολή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ζελένσκι αφού πήρε 90 δισ. από την Ε.Ε. την απαξιώνει: «Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να πιέσουν τη Ρωσία»

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν συνομιλίες με τη συμμετοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας

Κάθε Έλληνας έδωσε σήμερα 212 ευρώ στον Ζελένσκι

Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»

Η Λαγκάρντ βάζει φρένο στους Ευρωπαίους για το δάνειο προς την Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr