Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύπρος: Το παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου μετατρέπεται σε «εγχώριων πτήσεων»

Κύπρος: Το παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου μετατρέπεται σε «εγχώριων πτήσεων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την τροποποίηση του καθεστώτος λειτουργίας του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου ανακοίνωσε ο «Αντιπρόεδρος» της τρικομματικής αποκαλούμενης «Κυβέρνησης» και «υπουργός Τουρισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Περιβάλλοντος» του ψευδοκράτους Φικρί Ατάογλου.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, κύριος λόγος της απόφασης είναι η πρόθεση αύξησης των πτήσεων, σε συνδυασμό με την μείωση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων από και προς την Τουρκία, με τελικό στόχο την άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς τις κατεχόμενες περιοχές στη βόρεια Κύπρο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της διαδικτυακής έκδοσης της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Yeni Duzen, ο Ατάογλου ανακοίνωσε πως ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι έδωσε εντολή στον υφυπουργό Οικονομικών της Τουρκίας να μετατρέψει το παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου σε καθεστώς εγχώριων πτήσεων, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων.

Όπως δήλωσε στον τ/κ Τύπο ο κ. Αταόγλου, κατά τη διάρκεια συνομιλιών που διεξήχθησαν στην Άγκυρα, ανάμεσα σε Τούρκους αξιωματούχους και εκπροσώπους του ψευδοκράτους, ο Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι έδωσε εντολή στον υφυπουργό Οικονομικών της Τουρκικής Δημοκρατίας να συμπεριλάβει το ψευδοκράτος και συνεπώς το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν στις εγχώριες πτήσεις.

Ο κος Ατάογλου αναφέρει ότι έχουν συζητηθεί πολλά ζητήματα που σχετίζονται με τη μείωση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων και ο Οκτάι έδωσε οδηγίες για αύξηση του αριθμού πτήσεων μεταξύ της Τουρκίας και κατεχομένων.

Από την πλευρά τους, είπε ο Ατάογλου, έθεσαν επίσης το ζήτημα της έναρξης πτήσεων σε περιοχές της Τουρκίας, από και προς τις οποίες σήμερα δεν διεξάγονται πτήσεις.

«Στόχος είναι να καταστούν ελκυστικές οι τιμές των εισιτηρίων για τους πολίτες της Τουρκίας», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι, σημειώνοντας την διασύνδεση ανάμεσα στην αύξηση των πτήσεων, αλλά και την προσπάθεια για να καταστούν ελκυστικές οι τιμές για τους Τούρκους υπηκόους που θέλουν να μεταβούν για τουρισμό στα κατεχόμενα.

Όπως ανέφερε τέλος ο Ατάογλου, τα τέλη που καταβάλλονται ανά άτομο σε πτήσεις από την Κωνσταντινούπολη προς τα Άδανα ή από την Άγκυρα στα Άδανα είναι 3 με 5 ευρώ.

Αλλά, πρόσθεσε, όταν η πτήση είναι από το ίδιο αεροδρόμιο προς το ψευδοκράτος, τα τέλη ξεκινούν από 19 – 20 ευρώ.

«Σε περίπτωση που αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων και τόσο το κράτος όσο και η επιχείρηση που λειτουργεί το αεροδρόμιο κάνουν κάποιες παραχωρήσεις, αναμένεται ότι οι τιμές των εισιτηρίων θα γίνουν φθηνότερες κατά 300 και 500 τουρκικές λίρες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr