Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ τοποθέτησε συστήματα ραντάρ σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν

Το Ισραήλ τοποθέτησε συστήματα ραντάρ σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υποστηρίζεται, γράφει η τουρκική AKSAM, ότι το Ισραήλ έχει εγκαταστήσει συστήματα ραντάρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και στο Μπαχρέιν για να παρέχουν έγκαιρη προειδοποίηση κατά πυραυλικών επιθέσεων από το Ιράν.

Σύμφωνα με τα νέα του ισραηλινού τηλεοπτικού δικτύου Kanal 12, το Ισραήλ έχει εγκαταστήσει συστήματα ραντάρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, τα οποία θα παρέχουν έγκαιρη προειδοποίηση για απειλές πυραύλων από το Ιράν.

Ανακοινώθηκε ότι τα εν λόγω συστήματα λειτούργησαν πριν από λίγους μήνες, όταν εντόπισαν μια επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) πάνω από τον ιρακινό εναέριο χώρο.

Η ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να σχηματίσουν μια νέα συμμαχία ασφαλείας κατά του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αραβικών χωρών με τις οποίες το Ισραήλ δεν έχει διπλωματικές σχέσεις στην περιοχή.

Από την άλλη, η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε ότι Δημοκρατικοί μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ παρουσίασαν νομοσχέδιο για «ενσωμάτωση της άμυνας του Ισραήλ και ορισμένων αραβικών χωρών έναντι των ιρανικών απειλών».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ πραγματοποίησε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την περασμένη εβδομάδα και συναντήθηκε με τον Εμίρη των ΗΑΕ, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Στη ανακοίνωση που έκανε το Ισραήλ, αναφέρθηκε ότι κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών συζητήθηκαν η συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, η απειλή του Ιράν στην περιοχή και οι συνέπειές της και η «προειδοποιητική» έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Στην ανακοίνωση που έκαναν τα ΗΑΕ αναφέρθηκε ότι κατά την επίσκεψη Μπένετ στο Άμπου Ντάμπι δεν αναφέρθηκε το θέμα του Ιράν, αλλά συζητήθηκαν τα θέματα «επενδύσεων, οικονομίας, επισιτιστικής ασφάλειας και υγείας».

Το Ισραήλ πρόσφατα υπέγραψε πολλές συνεργασίες στον οικονομικό, εμπορικό και στρατιωτικό τομέα με τις μοναρχίες του Κόλπου, Μπαχρέιν και ΗΑΕ, με τις οποίες υπέγραψε συμφωνίες το 2020.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Μπαράζ επιθέσεων του Ισραήλ σε θέσεις της Χεζμπολάχ

Ισραηλινός πιλότος περιγράφει την ιρανική επίθεση: «Σαν το Top Gun να συναντά τον Πόλεμο των Άστρων»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr