Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαλλία-Βουλευτικές εκλογές: Θρίλερ ανάμεσα σε Μελανσόν και Μακρόν δείχνουν τα exit poll

Γαλλία-Βουλευτικές εκλογές: Θρίλερ ανάμεσα σε Μελανσόν και Μακρόν δείχνουν τα exit poll
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ποσοστό 26,20% προηγείται ο αριστερός συνασπισμός του Ζαν Λικ Μελανσόν, έναντι του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν που συγκεντρώνει 25,80%, σύμφωνα με το πρώτο exit, αφού έκλεισαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Οριακή νίκη στην αριστερή συμμαχία του Ζαν Λικ Μελανσόν έναντι της κεντρώας παράταξης του Μακρόν δίνουν εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία που επικαλείται η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν έρχεται τρίτος μπροστά από το δεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα που επικαλείται δύο ινστιτούτα δημοσκοπήσεων η Nupes του Μελανσόν θα επικρατήσει με ποσοστό 25,8% και 25,7% έναντι 25% του στρατοπέδου Μακρόν.

Το τρίτο δημοσκοπικό ινστιτούτο δίνει νίκη στον Μακρόν με 26,4% μπροστά από το Nupes.

Τα τρία ινστιτούτα δίνουν στον Εθνικό Συναγερμό 19,3%, 19,8% και 18,5% ενώ οι Ρεπουμπλικανοί εξασφαλίζουν από 11% έως 14%.

Η παράταξη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και η παράταξη του Ζαν Λικ Μελανσόν εμφανίζονται με ποσοστό 25,2% να αγωνίζονται ποια θα βγει πρώτη με διαφορά στήθους στις σημερινές βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός France2.

Στην τρίτη θέση έρχεται το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν με 18,9%, ενώ την τέταρτη θέση φέρεται να καταλαμβάνουν οι Ρεπουμπλικανοί με 13,7%. Σύμφωνα με τον ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο, σε έδρες η παράταξη Μακρόν εμφανίζεται πρώτη, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως θα έχει την πλειοψηφία.

Δύο σχεδόν μήνες από την επανεκλογή του, ο πρόεδρος Μακρόν, κινδυνεύει να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο και να μην καταφέρει να περάσει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών της χώρας.

Ο αριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Γάλλου Προέδρου.

Ο εκλογικός συνασπισμός που έχει συγκροτήσει με τα κόμματα της Αριστεράς, τους Κομμουνιστές, τους Οικολόγους-Πράσινους και τους Σοσιαλιστές βρίσκεται σε ανοδική πορεία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Και οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονται σε δύο γύρους.

Για να εκλεγεί κάποιος βουλευτής από τον πρώτο γύρο σε κάποια από τις 577 μονοεδρικές περιφέρειες, θα πρέπει να συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Κασσελάκης: «Πήχης μου η απόλυτη ανατροπή» – «Εκλογές για να φύγει το άλλοθι του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr