Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν οπλαρχηγό ασφαλείας του Ισλαμικού Κράτους στην αν. Συρία

Οι Κούρδοι (SDF) συνέλαβαν οπλαρχηγό ασφαλείας του Ισλαμικού Κράτους στην αν. Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά τη διάρκεια επιχείρησης ασφαλείας τη Δευτέρα, ειδικές μονάδες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) συνέλαβαν έναν οπλαρχηγό ενός πυρήνα ασφαλείας της Οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη βόρεια ύπαιθρο της Ντέιρ αλ Ζουρ, μια επαρχία της ανατολικής Συρίας.

Στρατιωτική πηγή είπε στο North Press ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με βάση την εναέρια και χερσαία υποστήριξη από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του αρχηγού στην έρημο Ρουγαϊσίντ στη βόρεια ύπαιθρο της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Ο πυρήνας του συλληφθέντα οπλαρχηγού είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά πληροφοριών, τον εντοπισμό στόχων, τον σχεδιασμό και τη θέσπιση μεθόδων για την υλοποίηση σκληρών επιθέσεων κατά στόχων ασφαλείας, στρατιωτικών και υπηρεσιών στην ύπαιθρο της Ντέιρ Αλ Ζουρ και σε άλλες περιοχές βορειοανατολικής Συρίας, σύμφωνα με την πηγή.

Κατά τη διαδικασία ελέγχου, οι μονάδες βρήκαν και κατέσχεσαν όπλα, εξοπλισμό, έγγραφα και στρατιωτικά ρούχα του οπλαρχηγού.

Την Κυριακή, οι SDF αποκάλυψαν ότι οι ειδικές μονάδες τους, σε συνεργασία με τον Διεθνή Συνασπισμό, κατέλαβαν έναν πυρήνα χρηματοδότησης που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Αλ Χολ ανατολικά της Χασάκα.

Οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Συρίας εκφράζουν ανησυχία για τις δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους σε μια προσπάθεια να αναδιοργανωθεί υπό το φως των διαδοχικών τουρκικών απειλών για εισβολή στην περιοχή.

Στις 23 Μαΐου, ο Ερντογάν ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων για την ολοκλήρωση της κατοχής των εδαφών στη βόρεια Συρία του σχεδίου «ζώνη ασφαλείας» κατά μήκος των νότιων συνόρων της Τουρκίας λέγοντας:

«Σύντομα θα κάνουμε νέα βήματα σχετικά με τα ημιτελή τμήματα του έργου που ξεκινήσαμε στα 30 χιλιόμετρα βάθος ζώνη ασφαλείας που δημιουργήσαμε κατά μήκος των νότιων συνόρων μας».

Η τουρκική «ζώνη ασφαλείας» είναι μια περιοχή 30-35 χιλιομέτρων σε βάθος στο συριακό έδαφος που η Τουρκία άρχισε να δημιουργεί το 2019 για να στεγάσει Σύρους πρόσφυγες σε μια περιοχή κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, καθώς και για να την κρατήσει ελεύθερη από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τις οποίες θεωρεί τρομοκράτες.

Στις 25 Μαΐου, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας δήλωσε ότι οι «υπάρχουσες και μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά μήκος των νότιων συνόρων της ήταν απαραίτητες για την ασφάλεια της χώρας».

Στη συνάντηση, ο Ερντογάν εκφώνησε μια ομιλία στους βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και είπε:

«Ο τουρκικός στρατός θα συνεχίσει να απαλλάσσει τον γείτονά του από τρομοκράτες» αναφερόμενος στις SDF.

Την 1η Ιουνίου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε τις απειλές του για έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία και προσδιόρισε τους στόχους του στις δύο συριακές πόλεις Μανμπίτζ και Τελ Ριφάτ, στις οποίες έχουν καταφύγει πολλοί εσωτερικά εκτοπισμένοι Κούρδοι από τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία στη βορειδυτική και βόρεια Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr