Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κερδίζει οπαδούς στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)

Το Ισλαμικό Κράτος κερδίζει οπαδούς στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, όταν τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε φοιτητές που είχαν ανεβάσει ένα σταντ με φωτογραφίες που καταδίκαζε το Ισλαμικό Κράτος, περιέγραψε η φοιτήτρια Αισεγκούλ Κορκούτ (Aysegul Korkut).

“Στην αρχή δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε”, είπε η φοιτήτρια, περιγράφοντας τη στιγμή που είδε νεαρούς με ρόπαλα να φωνάζουν “ο Αλλάχ είναι μεγάλος”.

Σε δευτερόλεπτα η ίδια και άλλοι φοιτητές αριστερών πεποιθήσεων βρέθηκαν στη μέση συμπλοκής, με μπουκάλια να εκσφενδονίζονται στον αέρα.

“Σοκαρίστηκα”, είπε.

Το επεισόδιο της 26ης Σεπτεμβρίου ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς συμπλοκών στο Πανεπιστήμιο, με μάχες και συλλήψεις. Τη Δευτέρα 43 φοιτητές που ενεπλάκησαν σε φασαρίες προσήχθησαν από την αστυνομία. Στο χώρο βρέθηκαν ξύλα και ένας μπαλτάς.

Οι συμπλοκές αυτές είναι δείγμα της αυξανόμενης υποστήριξης που δείχνει στο Ισλαμικό Κράτος η Κωσταντινούπολη.

Καρφίτσες με την σημαία του Ισλαμικού Κράτους πωλούνται σε βιβλιοπωλεία, δίπλα στο Πανεπιστήμιο, ενώ μέσα μπορεί κανείς να βρει περιοδικά με τη φωτογραφία του Οσάμα Μπιν Λάντεν και τη βιογραφία του Τσετσένου τζιχαντιστή Χατάμπ (Khattab). Ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου λέει ότι πελάτες του είναι κυρίως φοιτητές.

Τα ΜΜΕ της Κωνσταντινούπολης αναφέρονται σε σημάδια στήριξης του Ισλαμικού Κράτους που υπάρχουν στην πόλη, όπως σημαίες, αυτοκόλλητα σε αυτοκίνητα, μαγαζιά με αναμνηστικά δώρα του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Τούρκος Ακαδημαϊκός Αχμέτ Κασίμ Χαν (Ahmet Kasim Han) λέει ότι υπάρχει σοβαρός λόγος ανησυχίας.
” Από κοινωνιολογικής πλευράς, όλα ξεκινάνε με τέτοια σημάδια. Κάποιοι από τους συμπαθούντες μπορεί εύκολα να ριζοσπαστικοποιηθούνε”.

Οι συμπλοκές στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης δείχνουν ότι οι οπαδοί των τζιχαντιστών δε φοβούνται να εκδηλωθούν. Και αυτό προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την επίσημη γραμμή της κυβέρνησης, η οποία δεν καταδικάζει με σαφήνεια το Ισλαμικό Κράτος.

Πίσω στο βιβλιοπωλείο, ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι οι Ισλαμιστές “για μας δεν είναι τρομοκράτες. Είναι ήρωες”.

Οι τζιχαντιστές στην Κωνσταντινούπολη δε φαίνονται να φοβούνται συλλήψεις και τιμωρία. “Αυτός που θα πρέπει να απολογηθεί, δε θα είναι από αυτούς που κάνουν τζιχάντ. Θα είναι οι συνεργάτες και οι ιμπεριαλιστές της Αμερικής, του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ”, ανακοίνωσε το θρησκευτικό – συντηρητικό περιοδικό “Χακσόζ” (Haksoz).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr