Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκλογές Ισραήλ – Πανηγυρίζει ο Νετανιάχου: «Η πιο άθλια κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας έφτασε στο τέλος της»

Εκλογές Ισραήλ – Πανηγυρίζει ο Νετανιάχου: «Η πιο άθλια κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας έφτασε στο τέλος της»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου,

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης πανηγύρισαν τη Δευτέρα αφότου ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ και ο υπουργός Εξωτερικών Γιάιρ Λαπίντ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να διαλύσουν την Κνεσέτ, προκαλώντας νέες εκλογές, γράφουν οι Times of Israel. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 25 Οκτωβρίου. Ωστόσο, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από την υπάρχουσα βουλή υπό τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Οι ηγέτες των κομμάτων της δεξιάς και της θρησκευτικής αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Κνεσέτ το βράδυ για συνομιλίες μετά την εξέλιξη.

Ο Νετανιάχου, ο πρώην πρωθυπουργός που ηγείται του κόμματος Λικούντ, είπε σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Αυτή είναι μια βραδιά με σπουδαία νέα για εκατομμύρια πολίτες».

«Μετά από ένα χρόνο αποφασιστικής εκστρατείας της αντιπολίτευσης στην Κνεσέτ, με μεγάλα δεινά για τον τον ισραηλινό λαό, είναι σαφές σε όλους ότι η πιο άθλια κυβέρνηση στην ιστορία της χώρας έφτασε στο τέλος της», είπε.

«Οι φίλοι μου και εγώ θα σχηματίσουμε μια ευρεία εθνικιστική κυβέρνηση με επικεφαλής το Λικούντ».

Η βουλευτής του Likud Μίρι Ρεγκέβ έγραψε ότι ο Μπένετ και ο Λαπίντ ήταν σαν «χρεοκοπημένοι» επιχειρηματίες.

«Η ιστορία σας τελείωσε», έγραψε στο Twitter.

«Το ισραηλινό κοινό έχει καταλάβει ακριβώς ποιοι είστε. Πηγαίνετε σπίτι».

Ο συνάδελφός της στο κόμμα Μίκι Ζοχάρ έγραψε: «Επιτέλους, αυτή η κυβέρνηση θα φύγει από τον κόσμο».

Ο βουλευτής Μπεζαλέλ Σμότριτς, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Θρησκευτικός Σιωνισμός, έγραψε στο Twitter ότι σύντομα «η εβραϊκή ενότητα, ο σιωνισμός και ο αληθινός εθνικισμός θα ηγηθούν της χώρας».

Ο συνάδελφός του μέλος της παράταξης, βουλευτής Ιταμπάρ Μπεν Γκβιρμ, έγραψε:

«Επιτέλους, αυτή η επικίνδυνη κυβέρνηση πάει σπίτι της.

»Θα δημιουργήσουμε μια πλήρως, πλήρως δεξιά κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την ασφάλεια στους δρόμους», έγραψε στο Twitter.

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κόμματος Ενωμένη Τορά Ιουδαϊσμός, βουλευτής Μοσέ Γκαφνί, ανάρτησε στο Twitter ένα μέρος μιας παραδοσιακής εβραϊκής ευλογίας για να σηματοδοτήσει νέα ξεκινήματα, ευχαριστώντας τον Θεό, «που μας χάρισε ζωή και μας στήριξε και μας έφερε σε αυτήν την εποχή».

Ο πρόεδρος του κόμματος Σας, πρώην βουλευτής Αριέχ Ντερί, ο οποίος παραιτήθηκε από την Κνεσέτ τον Ιανουάριο ως μέρος μιας συμφωνίας για φορολογική παράβαση, έγραψε στο Twitter «Ο λαός του Ισραήλ ζει!», μια πανάρχαια εβραϊκή έκφραση εθνικής αναζωογόνησης.

Ο εύθραυστος συνδυασμός οκτώ κομμάτων του Μπένετ από την αριστερά, το κέντρο και τη δεξιά, μαζί με το Ράαμ, ένα ισλαμιστικό κίνημα, ήταν στα όριά του τις τελευταίες εβδομάδες αφού έχασε την πλειοψηφία του με την αποχώρηση της βουλευτή Ιντίτ Σίλμαν από το κόμμα του ίδιου του Μπένετ.

Στη συνέχεια υπέστη ήττες στο κοινοβούλιο, καθώς ορισμένα από τα εναπομείναντα μέλη του συνασπισμού είτε ψήφισαν κατά της κυβερνητικής πολιτικής, είτε απείχαν, είτε βοήθησαν την αντιπολίτευση.

Στη συνέχεια, την περασμένη εβδομάδα, ο βουλευτής του «Yamina», του κόμματος του Μπένετ, Νιρ Όρμπαχ, δήλωσε επίσης ότι θα ψηφίσει με την αντιπολίτευση στην Κνεσέτ.

Η Σίλμαν έγραψε στο Twitter τη Δευτέρα:

«Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη δύναμη και το κουράγιο να κάνω το σωστό και να γίνω εταίρος στην εγκαθίδρυση μιας δεξιάς, εβραϊκής και εθνικιστικής κυβέρνησης πολύ σύντομα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Το Ισραήλ δεν θα εγκρίνει πλέον τις αυτοκινητοπομπές της UNRWA με τρόφιμα προς το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr