Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επισιτιστική κρίση: Λειψυδρία και ακρίδες στην Ιταλία «τρώνε» τα σπαρτά

Επισιτιστική κρίση: Λειψυδρία και ακρίδες στην Ιταλία «τρώνε» τα σπαρτά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακρίδες, Επισιτιστική Ασφάλεια, Ιταλία,

Ενώ εντός ωρών αναμένεται η κυβερνητική απόφαση για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη λειψυδρία που πλήττει κυρίως την ηπειρωτική βόρειο Ιταλία, ένα άλλο πρόβλημα εμφανίζεται στη Σαρδηνία: οι ακρίδες.

Τα έντομα, σύμφωνα με το ertnews.gr, έχουν ήδη εμφανιστεί κυρίως στα κεντρικά του νησιού, στις περιοχές Ottana του Nuoro και στην Ogliastra, και σύμφωνα με εκτίμηση της Ένωσης Αγροτών Coldiretti υπάρχει έμπρακτος κίνδυνος πως φέτος οι ακρίδες θα επιτεθούν σε έκταση ίση με 50.000 εκτάρια γης, έναντι 2.000 εκταρίων το 2019.

Σύμφωνα με δήλωση καθηγητή γεωπονικών επιστημών στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore, η ζημιά που θα προκαλούσαν οι ακρίδες εκτιμάται στα 50 εκ. ευρώ, αλλά μπορεί τελικά να είναι πολύ υψηλότερη, εφόσον «κάθε ακρίδα μπορεί να γεννήσει 60 έως 120 νέα έντομα», με έμπρακτα σημαντικό κίνδυνο για τη συγκομιδή.

Το φαινόμενο των ακρίδων δεν είναι καινούργιο στη Σαρδηνία, και εμφανίζεται σε κύκλους.

Όμως, σύμφωνα με δήλωση του καθηγητή στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, η επιστροφή τους έχει να κάνει με την σταδιακή εγκατάλειψη των αγροτικών περιοχών λόγω πολιτικών της ΕΕ που ευνοούν την εγκατάλειψη των αγρών λόγω χαμηλής πληρωμής των αγροτικών προϊόντων.

Τις τελευταίες μέρες οι ακρίδες έφτασαν και σε χωριά και μικρές πόλεις της Κεντρικής Σαρδηνίας, και οι τοπικοί φορείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο εξάπλωσής τους σε όλη τη Σαρδηνία αλλά και σε όλη την ηπειρωτική Ιταλία, δεδομένου των ευνοϊκών κλιματικών συνθηκών για τα έντομα.

Στο σημείο που οι δήμαρχοι των δήμων Noragugume και Ottana ζήτησαν την παρέμβαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων (FAO) και του Στρατού για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Έφτιαξαν fake βίντεο πορνό με τη Μελόνι – Στη Δικαιοσύνη η πρωθυπουργός της Ιταλίας

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Απειλές Χούτι κατά της Ιταλίας: «Αν ξανά αποτρέψουν επίθεσή μας, τα πλοία της θα κινδυνεύσουν»

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει τα καλύτερα για την Ιταλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr