Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Θερμό» καλοκαίρι στη Μεσόγειο – Οι Τούρκοι βγάζουν το γεωτρύπανο «Abdulhamid Han»

«Θερμό» καλοκαίρι στη Μεσόγειο – Οι Τούρκοι βγάζουν το γεωτρύπανο «Abdulhamid Han»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Θερμό καλοκαίρι» προμηνύει η απόφαση της Άγκυρας, να βγάλει στη Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Abdulhamid Han», στις 9 Αυγούστου.

Την αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ.

Το «Abdulhamid Han» θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Μερσίνης στις 9 Αυγούστου για να πραγματοποιήσει την πρώτη του αποστολή.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ έχει δηλώσει πως «η αποστολή του γεωτρύπανου θα είναι στη Γαλάζια Πατρίδα» και ότι «εξετάζονται 5 με 6 σημεία κι ένα απ’ αυτά θα επιλεγεί».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά τις έρευνες το γεωτρύπανο της Τουρκίας.

Μιλώντας στους εορτασμούς για την «Ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας της 20ής Ιουλίου» που πραγματοποιήθηκαν στην κατεχόμενη Κύπρο, ο Οκτάι δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το γεωτρύπανο 7ης γενιάς Abdulhamid Han διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διεξαγωγή αποτελεσματικών ερευνών σε γαλάζια ύδατα με την ικανότητά του να πραγματοποιεί γεωτρήσεις σε βάθος έως 12.200 μέτρων.

«Το νέο μας γεωτρύπανο προγραμματίζεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο τον επόμενο μήνα» δήλωσε ο Οκτάι προσθέτοντας ότι τα δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο υπερασπίζονται αποφασιστικά απέναντι σε κάθε είδους προκλήσεις και παράτυπες πρωτοβουλίες.

Ο τούρκος αντιπρόεδρος έδωσε έμφαση και στην ισχύ του τουρκικού στόλου, αλλά και στην αποκαλούμενη από τους Τούρκους «Γαλάζια Πατρίδα», υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία είναι μία από τις 10 χώρες που κατασκεύασαν το δικό τους πολεμικό πλοίο.

«Τα μη επανδρωμένα υποβρύχιά μας θα ενισχύσουν την κυριαρχία μας στη γαλάζια πατρίδα, θα αλλάξουν τις ισορροπίες στις θάλασσες και θα διαταράξουν τα παιχνίδια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάνοντας επίθεση στους Ελληνοκύπριους και την Ελλάδα ο Οκτάι υπογράμισε ότι το Κυπριακό είναι εθνική υπόθεση, υπενθύμισε ότι ως τουρκική πλευρά προσπαθεί ειλικρινά από την αρχή να επιτύχει μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση που θα εγγυάται τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr