Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν απείλησε πολεμικά την Αρμενία: «Θα έχει συνέπειες»

Ο Ερντογάν απείλησε πολεμικά την Αρμενία: «Θα έχει συνέπειες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Τετάρτη το Γερεβάν ότι η στάση της Αρμενίας έναντι του Αζερμπαϊτζάν είναι απαράδεκτη και θα έχει συνέπειες, αναφερόμενος στις πρόσφατες συγκρούσεις στον Καύκασο.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την κατάσταση που έχει προκύψει λόγω της παραβίασης της συμφωνίας από την Αρμενία – που επιτεύχθηκε μετά τον πόλεμο (του 2020) που οδήγησε στη νίκη του Αζερμπαϊτζάν», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε συγκέντρωση στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα, σύμφωνα με το Reuters.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, που βρίσκονται σε αντιπαράθεση επί δεκαετίες για τον θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αλληλοκατηγορούνται ότι ξεκίνησαν μια νέα σειρά συγκρούσεων στα σύνορά τους, το βράδυ της Δευτέρας, οι οποίες συνεχίζονται.

«Ελπίζουμε ότι η Αρμενία θα κάνει πίσω σε αυτό το λάθος μονοπάτι που ακολουθεί το συντομότερο δυνατό και θα χρησιμοποιήσει τον χρόνο και την ενέργειά της για να ενδυναμώσει την ειρήνη», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Αυτή η στάση θα έχει φυσικά συνέπειες για την αρμενική πλευρά, η οποία όχι μόνο δεν εκπληρώνει τους όρους της υπογεγραμμένης συμφωνίας αλλά επιδεικνύει διαρκώς επιθετική στάση», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Μια σύγκρουση στον Νότιο Καύκασο, στο σταυροδρόμι Ευρώπης, Ασίας και Μέσης Ανατολής, θα μπορούσε να εμπλέξει μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία και η Τουρκία, θέτοντας σε κίνδυνο τους αγωγούς που μεταφέρουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Κασπία προς τα δυτικά.

Ο Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συζητήσουν την πρόσφατη αναζωπύρωση των εχθροπραξιών αργότερα αυτήν την εβδομάδα στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν, στο περιθώριο της συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, δήλωσε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος την Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr