Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Η τουρκική MİT διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Συρία

Ερντογάν: Η τουρκική MİT διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η MİT – Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Συρία.

«Η Εθνική μας Οργάνωση Πληροφοριών διεξάγει διαπραγματεύσεις με τη Δαμασκό και θα καθορίσουμε τον οδικό μας χάρτη σύμφωνα με τα αποτελέσματα των συνομιλιών», είπε ο Ερντογάν.

Αυτό ειπώθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη στην οποία ο Ερντογάν αποκάλυψε την πρόθεση της Άγκυρας να επιτύχει συμφιλίωση μεταξύ συριακής κυβέρνησης και ισλαμιστικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας σε ερώτηση που τέθηκε για το εάν η πιθανή τουρκική επιχείρηση κατά του βορρά της Συρίας [Κούρδοι] βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών, ο Ερντογάν είπε ότι και η Συρία θα πρέπει να έχει θετική προσέγγιση σε αυτό, προκειμένου να έχει αποτελέσματα.

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε σχέδια να πραγματοποιήσει άλλη μια μεγάλη στρατιωτική διασυνοριακή εισβολή στη βόρεια Συρία. Ο Ερντογάν διευκρίνισε τους στόχους του στις δύο πόλεις της βόρειας Συρίας, Μανμπίτζ και Τελ Ριφάατ.

Την 1η Ιουλίου, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η νέα στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βόρεια Συρία θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

«Πάντα λέω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε [την εισβολή] οποιαδήποτε στιγμή ένα βράδυ [τα ίδια λέει και σε εμάς ο ψυχοπαθής].

»Δεν πρέπει να ανησυχούμε και να βιαζόμαστε, ειδικά αφού εργαζόμαστε στην περιοχή», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους μετά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τις ΗΠΑ και τη Ρωσία να εφαρμόσουν τις συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός και είπε ότι οι συμφωνίες δεν πέτυχαν τους στόχους τους.

Μετά την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» τον Οκτώβριο του 2019, η οποία οδήγησε στην κατάληψη των δύο πόλεων Τελ Αμπιάντ, βόρεια της Ράκα, και Σερέ Κανιέ (Ρας αλ-Αΐν), βόρεια της Χασάκα, η Τουρκία υπέγραψε δύο συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός, το ένα με τη Ρωσία και το άλλο με τις ΗΠΑ.

Οι συμφωνίες προβλέπουν τη διακοπή όλων των εχθροπραξιών εκεί και την απόσυρση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) σε βάθος 30 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα, καθώς και τη διεξαγωγή κοινών περιπολιών Τουρκίας-Ρωσίας για την παρακολούθηση της εφαρμογής των συμφωνιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Αδιανόητο ξύλο στον αγώνα Τραμπζονσπόρ-Φενέρμπαχτσε μεταξύ ποδοσφαιριστών και οπαδών στο γήπεδο (βίντεο)

Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ δεν πιστεύει ότι η Χαμάς μπορεί να ηττηθεί στρατιωτικά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr