Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι αντάρτες (PKK) σκότωσαν 21 Τούρκους στρατιώτες

Κούρδοι αντάρτες (PKK) σκότωσαν 21 Τούρκους στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κούρδοι αντάρτες των Ενόπλων Δυνάμεων του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) του YJA Star (Ελεύθερες Γυναικείες Στρατιές) και των HPG (Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας) πραγματοποίησαν διάφορες ένοπλες ενέργειες κατά των τουρκικών δυνάμεων εισβολής στις περιοχές Zap και Xakurke των ανταρτικών ζωνών άμυνας της Μηδίας στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) την Τρίτη.

Σύμφωνα με το κέντρο Τύπου των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG), επρόκειτο για ενέργειες αντιποίνων για τους αντάρτες που μαρτύρησαν σε τουρκικές επιθέσεις με χημικά και άλλα παράνομα όπλα.

Σύμφωνα με τις HPG, σε δώδεκα συνολικά ενέργειες των ανταρτών σκοτώθηκαν 21 μέλη του τουρκικού στρατού, ενώ καταστράφηκε θέση, εκσκαφέας, στρατιωτικό όχημα Reo και ηλεκτρονική συσκευή αερισμού.

Επιπλέον, χτυπήθηκε ένα μεταγωγικό ελικόπτερο Sikorsky.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του HPG για τον πόλεμο στο Κουρδιστάν, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε την Τρίτη 27 επιθέσεις με απαγορευμένα όπλα εναντίον θέσεων ανταρτών στο νότιο Κουρδιστάν.

Μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τις περιοχές των ανταρτών έξι φορές και τα ελικόπτερα 52 φορές. Δεκάδες άλλες επιθέσεις έγιναν με οβίδες και τανκς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Το KCDK-E καλεί το τουρκικό κράτος να αναμετρηθεί με το ιστορικό των σφαγών του

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ σε μυστικές διαβουλεύσεις με Ελλάδα και Κύπρο υπό τη σκιά της αυξανόμενης ισχύος της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr