Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία πλήρωσε έναντι με επτά μήνες καθυστέρηση τους μισθοφόρους-τζιχαντιστές που έστειλε στη Λιβύη

Η Τουρκία πλήρωσε έναντι με επτά μήνες καθυστέρηση τους μισθοφόρους-τζιχαντιστές που έστειλε στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέρος των μισθών των μισθοφόρων τζιχαντιστών που στρατολόγησε η Τουρκία, έφθασε στη Λιβύη, έπειτα από 7 μήνες άρνησης της τουρκικής πλευράς να καταβάλει τους μισθούς και τις οικονομικές αποζημιώσεις που είχε υποσχεθεί, αναφέρει λιβυκό δημοσίευμα επικαλούμενο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγές του Παρατηρητηρίου επιβεβαίωσαν ότι παρά την άφιξη των μισθών, τα χρήματα δεν έχουν διανεμηθεί μέχρι στιγμής, εν μέσω κατάστασης μεγάλης δυσαρέσκειας μεταξύ των μισθοφόρων και κατηγοριών εναντίον ορισμένων οπλαρχηγών για κλοπή μισθοδοσιών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τουρκία απέλυσε έναν ανώτερο μισθοφόρο οπλαρχηγό της ομάδας «Μεραρχία Χάμζα», αφού κατηγορήθηκε ότι έκλεψε τους μισθούς των μισθοφόρων στη Λιβύη.

Πηγές του Παρατηρητηρίου είχαν αναφέρει, τον περασμένο Σεπτέμβριο, ότι η τουρκική κυβέρνηση εξακολουθεί να απέχει από την καταβολή των χρημάτων των Συροτουρκμένων μισθοφόρων στη Λιβύη για περίπου 6 μήνες, και τους έχει σφίξει τον κλοιό στα λιβυκά στρατόπεδα εμποδίζοντάς τους να εγκαταλείψουν τους στρατώνες, ενώ επέβαλε αυστηρές ποινές για όποιον προσπαθούσε να βγει έξω ή να δραπετεύσει, με «απειλές» και διάφορες μεθόδους βάναυσων βασανιστηρίων.

Οι διαμαρτυρίες μισθοφόρων μέσα από τα λιβυκά στρατόπεδα αυξάνονται και απαιτούν να επιστρέψουν σπίτια τους, υπό το φως των χαμηλών μηνιαίων μισθών και της κακής μεταχείρισής τους από την ηγεσία τους.

Στις 19 Αυγούστου, το Συριακό Παρατηρητήριο ανέφερε ότι το τουρκικό κράτος αρνήθηκε να πληρώσει τις εισφορές των Σύρων μισθοφόρων στο στρατόπεδο Γιαρμούκ, που βρίσκονται εντός της λιβυκής επικράτειας, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, εν μέσω εκκλήσεων για οργάνωση διαμαρτυριών που καταδίκαζαν την αδυναμία της Τουρκίας να πληρώσει τους μισθούς τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr