Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

150 ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν φέτος στο Ιράκ

150 ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν φέτος στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 150 ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) σκοτώθηκαν σε διάφορες περιοχές του Ιράκ φέτος, δήλωσε Ιρακινός στρατιωτικός αξιωματούχος την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι οι συνεχιζόμενες αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις έχουν αποδυναμώσει την ικανότητα της εξτρεμιστικής ομάδας.

«Το Νταές [σ.σ. το Ισλαμικό Κράτος στα αραβικά] έχει χάσει τώρα τις δυνατότητές του και δεν μπορεί να ελέγξει καμία περιοχή λόγω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών με στόχο τους ηγέτες τους και των συνεχιζόμενων αεροπορικών επιδρομών», δήλωσε ο υποστράτηγος Ταχσίν αλ Χαφάτζι, εκπρόσωπος της Κοινής Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Υπάρχουν τρεις λόγοι που δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αποδυναμωθεί πλήρως στο Ιράκ.

Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στα σύνορα μεταξύ Ιράκ και Συρίας, διασυνοριακές συνεργασίες με τις δυνάμεις Πεσμεργκά της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν, καθώς και το συριακό υπουργείο Άμυνας, εξήγησε περαιτέρω ο Χαφάτζι.

Κοινές επιχειρήσεις διεξάγονται με όλες τις άλλες δυνάμεις ασφαλείας στη χώρα για την εξάλειψη των εναπομεινάντων πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους σε όλο το Ιράκ, επεσήμανε.

Ο ιρακινός στρατός και οι Πεσμεργκά έχουν σχηματίσει κοινές ταξιαρχίες για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος στα αμφισβητούμενα εδάφη και ξεκίνησαν πολλές κοινές επιχειρήσεις με στόχο να χτυπήσουν τους τζιχαντιστές στην περιοχή.

Αν και το Ισλαμικό Κράτος έχασε όλα τα εδάφη που ήλεγχε το 2017, η τζιχαντιστική ομάδα εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την ασφάλεια σε διάφορες περιοχές του Ιράκ, ιδιαίτερα στα εδάφη που αμφισβητούνται μεταξύ Ερμπίλ (ιρακινό Κουρδιστάν) και Βαγδάτης όπου δεν υπάρχει συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr