ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν σε μάχη τον Τούρκο στρατιώτη Νεντίμ Κορκμάζ

Οι Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν σε μάχη τον Τούρκο στρατιώτη Νεντίμ Κορκμάζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι ένας ακόμη Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε πρόσφατες συγκρούσεις με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στις συνοριακές περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Ο Τούρκος στρατιώτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ταυτοποιήθηκε ως Νεντίμ Κορκμάζ (Nedim Korkmaz – κεντρική φωτογραφία).

Σκοτώθηκε ενώ συγκρούστηκε με μαχητές του PKK στο πλαίσιο της επιχείρησης Claw-Lock της Άγκυρας ενάντια στους αντάρτες.

Το τουρκικό υπουργείο στις 26 Νοεμβρίου ανακοίνωσε σε παρόμοια δήλωση ότι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από το PKK στην ίδια περιοχή, σημειώνοντας ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας υπολοχαγός.

Η Τουρκία θεωρεί το PKK «τρομοκρατική οργάνωση» και συνεχίζει να στοχοποιεί μέλη και θέσεις του πέρα ​​από τα σύνορα της, στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν.

Η χώρα ξεκίνησε πρόσφατα μια νέα φάση θανατηφόρων αεροπορικών επιδρομών κατά των κουρδικών δυνάμεων τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ ως αντίποινα για την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Νοεμβρίου, για την οποία η Άγκυρα κατηγόρησε το PKK και τις συνδεδεμένες με το κόμμα ένοπλες οργανώσεις. Οι Κούρδοι πατριώτες αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Τον Απρίλιο, η Άγκυρα ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης Claw-Lock κατά του PKK εδάφη του συριακού Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, πάνω από 90 Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στην επιχείρηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν περιχαρής που συναντήθηκε με τον ψευδοΥΠΕΞ του αποσχιστικού ψευδοκράτους στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Κύπρου

Ο Γιάνης Βαρουφάκης εργαλειοποιήθηκε από την τουρκική προπαγάνδα (βίντεο)

«Ασκέρι» για κλάματα: Απέναντι από τη Σάμο οι αποτυχημένοι Τούρκοι κομάντος που ΔΕΝ κατάφεραν να νικήσουν τους Κούρδους

Διπλωματική Πηγή: Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί και να συμμετάσχει σε ευρύτερους ευρωπαϊκούς αμυντικούς μηχανισμούς όσο υφίσταται απειλή πολέμου

Τουρκική πολεμική βιομηχανία εγκαταστάθηκε στην Αίγυπτο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr