Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν είπε πως όπως θα λύσει τα προβλήματα με την Αίγυπτο, το ίδιο θα κάνει και με τη Συρία

Ο Ερντογάν είπε πως όπως θα λύσει τα προβλήματα με την Αίγυπτο, το ίδιο θα κάνει και με τη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε σχόλια που μεταδόθηκαν στις 27 Νοεμβρίου ότι θα ξεκινήσει τη διαδικασία οικοδόμησης σχέσεων με την Αίγυπτο με συνάντηση των υπουργών των δύο χωρών και ότι οι συνομιλίες θα εξελιχθούν από εκεί.

Μετά από χρόνια έντασης μεταξύ των δύο χωρών, ο Ερντογάν έδωσε τα χέρια με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο Κατάρ την περασμένη εβδομάδα, κάτι που χαρακτηρίστηκε σε δήλωση της αιγυπτιακής προεδρίας ως μια νέα αρχή στις διμερείς τους σχέσεις.

Σε μία συγκέντρωση της νεολαίας του ισλαμιστικού κόμματος AKP στην επαρχία Ικόνιο της Κεντρικής Ανατολίας στις 26 Νοεμβρίου, ο Ερντογάν είπε ότι αυτός και ο Σίσι μίλησαν περίπου από μισή ώρα έως 45 λεπτά σε εκείνη τη συνάντηση στο περιθώριο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

«Είχαμε στενά εστιασμένες συνομιλίες με τον κ. Σίσι εκεί και είπαμε τώρα ας έχουμε υπουργούς να πηγαινοέρχονται σε χαμηλό επίπεδο.

»Μετά από αυτό, ας διευρύνουμε αυτές τις συνομιλίες», είπε ο Ερντογάν, σηματοδοτώντας επίσης την πιθανότητα βελτίωσης των σχέσεων και με την αντίπαλη Συρία.

«Ακριβώς όπως αυτή η δουλειά βρίσκεται τώρα σε καλό δρόμο με την Αίγυπτο, τα πράγματα μπορεί να πάνε καλά και με τη Συρία», είπε.

«Δεν υπάρχει χώρος για σκληρά συναισθήματα στην πολιτική», πρόσθεσε.

Είναι γνωστό πως πρόκειται για κωλοτούμπα, δεν χρειαζόταν να τον παραδεχθεί ότι δεν έχει ούτε τιμή, ούτε υπερηφάνεια. Αφού πρόκειται για «τσογλανάκι« του υπόκοσμου της Κωνσταντινούπολης. Ποιος έχασε την τιμή για να τη βρει ο Ερντογάν;

Οι δεσμοί της Άγκυρας με το Κάιρο έχουν τεταθεί από τότε που ο Σίσι, τότε αρχηγός του στρατού της Αιγύπτου, προκάλεσε το 2013 την ανατροπή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο οποίος υποστηριζόταν σθεναρά από τον Ερντογάν.

Οι δύο χώρες ξεκίνησαν διαβουλεύσεις μεταξύ ανώτατων αξιωματούχων του υπουργείου Εξωτερικών πέρυσι εν μέσω προσπάθειας της Τουρκίας να μειώσει τις εντάσεις με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr