Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη Μόσχα από την Κεντρική Ασία

Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τη Μόσχα από την Κεντρική Ασία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δημοσιογραφικές πηγές από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες της κεντρικής Ασίας, Τατζικιστάν και Κιργιζίας (Κιργιστάν), εκφράζουν την ανησυχία τους για την άνοδο ομάδων που στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα κάνουν λόγο και για πιθανές απειλές από το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή.

Όπως διαβάζουμε στο Radio Free Europe, φιλορωσικά δημοσιεύματα στο Κιργιστάν ισχυρίζονται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το Ισλαμικό Κράτος για να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην Κεντρική Ασία, ώστε να ενταχθούν ως συνέπεια οι χώρες της περιοχής στο ΝΑΤΟ.

Φόβοι ότι το Ισλαμικό Κράτος αποκτά όλο και μεγαλύτερη επιρροή στην Κεντρική Ασία υπάρχουν εδώ και μήνες. Υπάρχουν μάλιστα πολλές αναφορές ότι πολίτες από αυτές τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.

Τον Αύγουστο έγινε γνωστό ότι ένας τζιχαντιστής από το Τατζικιστάν ορίστηκε Εμίρης (διοικητής) στη Ράκα της Συρίας που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος. Νωρίτερα τον Οκτώβριο έγινε επίσης γνωστό ότι το Ισλαμικό Κίνημα του Ουζμπεκιστάν αποφάσισε να στηρίξει το Ισλαμικό Κράτος.

Συνολικά υπολογίζονται σε 200 οι ένοπλοι από το Τατζικιστάν που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή και στη Μεσοποταμία.

Τον Δεκέμβριο το ανώτατο δικαστήριο του Τατζικιστάν καταδίκασε τρεις φοιτητές σε φυλάκιση επειδή βρέθηκαν ένοχοι στην κατηγορία ότι πολέμησαν με την αντιπολίτευση στη Συρία και ενώ δεν είναι ξεκάθαρο με ποια ομάδα, θεωρείται βέβαιο ότι ήταν το Ισλαμικό Κράτος.

Στο Κιργιστάν, πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών αναφέρουν ότι εκατοντάδες έχουν ενταχθεί σε εξτρεμιστικές οργανώσεις. Ωστόσο, Ρωσόφιλοι στην περιοχή ισχυρίζονται ότι αυτές οι ακραίες ισλαμιστικές ομάδες απολαμβάνουν της υποστήριξης των ΗΠΑ, ώστε μέσα από την αποσταθεροποίηση που επιδιώκουν να βρει ευκαιρία το ΝΑΤΟ να επέμβει και να τις αποσπάσει τις χώρες αυτές από τη σφαίρα επιρροής της Μόσχας.

Στη φωτογραφία ένοπλοι τζιχαντιστές από το Τατζικιστάν που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr